Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Federacija pagerbė Abu Dabio lenktynėse sėkmingai pasirodžiusius lenktynininkus

Šiandien Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Romas Austinskas įteikė atminimo medalius lenktynininkams Antanui Juknevičiui ir Vytautui Bučiūnui, užėmusiems pirmą vietą savo klasėje ir šeštą vietą absoliučioje įskaitoje Pasaulio ralio maratono antrajame čempionato etape „Abu Dhabi Desert Challenge“.
R.Austinskas, A.Juknevičius ir V.Bučiūnas
R.Austinskas, A.Juknevičius ir V.Bučiūnas / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Po savaitės Livos dykumoje, pareikalavusios daug stiprybės įveikiant sudėtingiausias atkarpas, primenančias Dakaro ralį, ir pasiekus ten aukštų rezultatų, sportininkai džiaugiasi dėmesiu bei palaikymu Lietuvoje.

„Tai ypač malonus įvertinimas, nes asociacija vienija žmones, kurie geriau nei kas kitas žino mūsų sporto specifiką, supranta, kokia yra tokių pasiekimų kaina.  Dar niekada LASF nebuvo mūsų įvertinę, tad panašu, kad su pokyčiais joje atsiras ir daugiau dėmesio mums, sportininkams“, - pasakojo didelę patirtį dykumų raliuose turintis absoliutus Lietuvos visureigių sporto čempionas Antanas Juknevičius.

LASF prezidentas Romas Austinskas, praėjusiais metais stebėjęs vieną čempionato etapų, šiais metais taip pat domėjosi, kaip sekasi Lietuvos atstovams užkariauti klastingą, karščiu alsuojančią ir ypatingos ištvermės reikalaujančią dykumą. Rezultatai, anot LASF prezidento, pranoko lūkesčius ir skatina dar labiau didžiuotis savo šalies sportininkais.

„Jie yra geriausi mūsų ambasadoriai, įrodantys, kad Lietuvoje yra stiprių sportininkų, kad pas mus yra automobilių sportas. Mūsų darbas – juos palaikyti, pagirti ir nešykštėti jiems dėmesio. Džiaugiuosi, galėdamas šiandien Antanui ir Vytautui įteikti atminimo medalius ir palinkėti sėkmės ateityje siekiant rezultatų ir garsinant Lietuvą,“- per apdovanojimus kalbėjo LASF prezidentas R.Austinskas. 

Įkvėpti sėkmės ir paskatinti apdovanojimo „Foman Ultimate Lithuanians“ komandą atstovavę sportininkai jau mąsto apie tolesnius Pasaulio dykumų ralio čempionato etapus, Dakaro ralį bei pergales.

„Nėra alpinisto, kuris nenorėtų užkopti į Everestą, todėl ir mes negalime negalvoti apie Dakaro ralį. Norėtųsi ir pasaulio čempionate toliau važiuoti, tačiau etapų daug ir jie visi tikrai nepigūs,“ - sakė keturis kartus  Dakaro ralyje dalyvavęs A. Juknevičius.

„Tokie rezultatai įkvepia. Žinome, kad galime pasiekti dar daugiau. Patys tvirčiau jaučiamės ir komanda mūsų stipri. Dabar laukia didelis darbas, grįžus namo – rėmėjų paieška“, - teigė ne kartą jėgas dykumoje išbandęs antrasis pilotas Vytautas Bučiūnas.

Sportininkai tikisi, jog atsiras daugiau juos palaikančių ir jais tikinčių, kad jie galėtų Lietuvos vėliavą Pasaulio dykumų ralio čempionate iškelti dar aukščiau.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Lenktyninkai neliko skolingi už LASF parodytą dėmesįsį
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Lenktyninkai neliko skolingi už LASF parodytą dėmesįsį

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas