Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 30

1 serijos sedanas BMW gamą papildys 2017-aisiais

BMW kompanijos vadovas Norbertas Reithoferis patvirtino, kad kompaktiškas sedanas yra jų planuose. Teigiama, kad šiomis rudens dienomis valdybos nariai sprendžia pigiausio BMW markės sedano (tikėtina, kad tai – 1 serija) atsiradimo klausimą.
1 serijos BMW
1 serijos BMW / BMW nuotr.

Tačiau šis „pirmukas“ būtų ne toks, kokį įsivaizduoja daugybė BMW markės mėgėjų. Mat, automobilį vokiečiai gamintų ant kitokios architektūros, pagal kurią kuriamas „Compact Active Tourer“ bei antrosios kartos X1 visureigis. Abu šie modeliai debiutuos atitinkamai 2014-ųjų ir 2015-ųjų Ženevos automobilių parodose.

O iš minios BMW gamos modelių jie išsiskirs dėl priekinių varančiųjų ratų. Ne naujiena, kad trečios kartos 1 serijos modeliai atsisakys galinių varančiųjų ratų komponuotės.

„Tai bus svarbus žingsnis Kinijos bei JAV rinkų link“, – „Autocar“ žurnalistams atskleidė vienas patikimas šaltinis. „Šiose šalyse kompaktiški sedanai turi daug didesnę paklausą nei Europoje.“

Pramonės analitikai teigia, kad vokiečiai tokį žingsni žengs dėl galimybės konkuruoti su „Audi A3“ sedanais bei „Mercedes-Benz CLA“ modeliais – mat, BMW gamoje tinkamo konkurento nėra. Kaip ir minėtus automobilius, 1 serijos sedanus gamintojas gali siūlyti įsigyti tiek su priekinių, tiek su visų varančiųjų ratų važiuoklėmis, o gausią variklių gamą gali papildyti ir hibridinės technologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito