Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 03 05

Nauja „Ford Kuga“ – stilingesnė ir erdvesnė

Pirmadienį debiutavo naujas visureigis „Ford Kuga“, kurio genuose išliko nepaprastai sėkmingo šiuo metu parduodamo automobilio genai. Tiesa, naujoji „Kuga“ talpins daugiau technologinių naujovių, jos kėbulas bus talpesnis, švaresnių linijų ir stilingesnis.
Naujasis „Ford Kuga“
Naujasis „Ford Kuga“ / Gamintojo nuotr.

Viena iš praktiškų naujovių – automatinė galinių durų valdymo sistema, aktyvuojama koja – pakanka judesio po galiniu bamperiu ir durys atidaromos ar uždaromos.

„Inovacinės technologijos išskiria „Kuga“ iš konkurentų būrio ir yra tiesiog patogios naudoti. Naujas modelis tapo dar erdvesniu, dinamiškesniu, ir turinčiu daugiau gebėjimų nei dabartinis, kuris iki šiol nesiskundžia populiarumu“, - sakė „Ford of Europe“ vadovas Stephenas Odellis.

Balsu valdoma komunikacijos sistema SYNC taip pat bus montuojama naujojoje „Kuga“. Sistema papildyta pavojaus pranešimų programa, automatiškai susisiekiančia su vietos pagalbos tarnyba avarijos atveju.  Sistema aktyvuojama jei išsiskleidžia saugos pagalvė arba nuo smūgio suveikia sistema, stabdanti kuro padavimą. Tuomet automobilyje esantis GPS prietaisas nustato automobilio koordinates, o SYNC susisiekia su pagalbos tarnyba ir perduoda koordinates vietos kalba.

Gamintojo nuotr./Naujasis „Ford Kuga“
Gamintojo nuotr./Naujasis „Ford Kuga“

Automobilyje taip pat įtaisyta automatinė automobilio statymo sistema „Active Park Assist“ ir davikliai, kurie vairuotoją perspėja apie veidrodėlių „aklojoje zonoje“ esančias kliūtis.  

„Kuga“ taip pat turės 82 litrais talpesnį bagažo skyrių, kurį galima padidinti vienu mygtuko paspaudimu – tuomet automatiškai užlenkiamos galinės krėslų eilės nugarėlės.

Išmani visų ratų varymo sistema įvertina besikeičiančias važiavimo sąlygas 20 kartų greičiau nei akimirksnis, tuo pačiu paskirstydama galią  kiekvienam ratui. „Kuga“ iš naujos kartos „Focus“ pasiskolino ir važiavimo dinamiką bei valdymą pagerinančią sukimo momento kontrolės sistemą.

Kol kas „Kuga“ siūloma su dviem dyzeliniais 2 litrų darbinio tūrio TDCi varikliais, kurie, priklausomai nuo modifikacijos, sukuria 140 arba 163 AG galios. „Kuga“ taip pat gauna naują 1,6 litro „EcoBoost“ benzininį variklį, kuris stebina tiek savo galia, tiek taupumu.

Europoje nauja „Kuga“ bus pradėta prekiauti šių metų pabaigoje. JAV visureigis bus parduodamas „Escape“ vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas