Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 12

Atnaujintas „Dacia Duster“ tapo tikresniu visureigiu

Atnaujintas naujasis „Dacia Duster“ ne tik išlaikė tas dizaino ypatybes, kurios daug prisidėjo prie fenomenalios jo sėkmės, bet ir turi naujų akcentų, kurie dar ryškiau pabrėžia, kad tai – keturiais ratais varomas (4x4) automobilis, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
Pigiausias visureigis „Dacia Duster“
Pigiausias visureigis „Dacia Duster“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ekspresyvus 4x4 automobilio stilius 

Atnaujintas automobilio priekis: įrengtos kitokio dizaino grotelės, kurias puošia dvi chromuotos juostos, be to, nauja, žemiau esanti, oro padavimo sistema bei nauji dvigubi optiniai priekiniai žibintai su dienos šviesomis.

Naujieji „Duster“ modeliui būdingi stogo bagažinės laikikliai su skersinėmis atramomis pabrėžia sportinio tipo visureigiams (SUV) būdingą charakterį, o 16 colių „tamsaus metalo“ spalvos lydinio ratlankiai ir „purvo bei sniego sąlygoms“ skirtos padangos pagyvina visą naujojo „Dacia Duster“ išvaizdą. 

Nauji užpakaliniai žibintai atkartoja priekinių stilių, daugiausia – dėl naudojamos chromo apdailos. Išorinio stiliaus pokyčius užbaigiantis chromuotas išmetamųjų dujų vamzdis ir naujas ženklas „4WD“ dar labiau sustiprina automobilio individualumą.  

Dideli pasikeitimai viduje 

Naujojo „Dacia Duster“ vidaus dizainas gerokai atnaujintas, kad dar labiau sustiprintų daug žadančio automobilio įspūdį, kurį jau suteikia jo išorė, ir kartu puikiai išvengė visiems sportinio tipo visureigiams (SUV) būdingų užuominų į hečbeką.

Naujajame, visiškai pakeistame prietaisų skyde – centrinis valdymo pultas, iš šonų apsuptas dviem vertikaliais konstrukciniais elementais, kurie dar labiau sustiprina visumos jausmą.

Dabar  automobilis taiko ir į pasiturinčių klientų segmentą, todėl naujojo „Dacia Duster“ pirkėjai galės rinktis iš keturių naujų apmušalų variantų, įskaitant ir odos apmušalus. 

Naujo dizaino kėdės ir sustiprintas užpakalinės sėdynės atlošas leis vairuotojui ir keleiviams jaustis dar patogiau.

Tamsesnės salono spalvos akcentuoja tvirtą naujojo „Dacia Duster“ charakterį ir aiškiai skelbia: tai – tikras 4x4 automobilis.   

Naujas TCe 125 benzininis variklis

Naujajame „Dacia Duster“ debiutuoja ir naujas TCe 125 benzininis variklis.

TCe 125, kuris yra keturių cilindrų 1.2 turbo variklis su tiesioginiu įpurškimu, leidžia pasiekti didžiausią sūkio momentą nuo 1500 aps./min. Naujasis variklis yra labai efektyvus ir ekonomiškas, nereikalaujantis didelių eksploatavimo išlaidų. Degalų sąnaudos kuklios, siekia tik 6,0 l/100 km , o paskirstymo diržo techninis aptarnavimas  per visą eksploatacijos laiką yra nemokamas. TCe 125 suporuotas su šešių greičių mechanine pavarų dėže. 

Kiti varikliai

4x2 ir 4x4 modeliuose yra įrengtas ir 105 AJ, 16 V 1,6 l variklis, o kai kuriose šalyse parduodami modeliai su benzininiu-dujiniu varikliu, kuris užtikrina mažesnes eksploatavimo sąnaudas.  

Naujuose „Dacia Duster“ gali būti dviejų versijų 1.5 dCi maitinimo blokai – 90 AJ arba 110 AJ. 

Mažesnes degalų sąnaudas užtikrina ekonominio režimo funkcija ir pavarų perjungimo indikatorius.

Ekonominis režimas (būna kai kuriose versijose) padeda vairuotojams sumažinti degalų sąnaudas. Aktyvavus šią funkciją, sistema pereina į specialius vairavimo nustatymus, apribojančius tam tikras variklio charakteristikas ir priimtinų komforto lygių ribose – šiluminį komfortą vairuotojams bei keleiviams.

Pavarų perjungimo indikatorius (GSI) vizualiniais signalais praneša vairuotojams apie geriausią momentą perjungti aukštesnę ar žemesnę pavarą ir tokiu būdu sumažinti ne tik degalų sąnaudas, bet ir taršą anglies dioksidu.

VIDEO: Frankfurto automobilių paroda

 

Akustinis komfortas

Labai pagerėjo naujojo „Dacia Duster“ akustinės charakteristikos. Vairavimo patogumą pagerino geresnė salono garso izoliacija ir nuveiktas didžiulis darbas mažinant kelio, vėjo ir variklio keliamą triukšmą.  

„Duster“ žygis

„Dacia Duster“ lydi stulbinanti sėkmė: per šiek tiek daugiau nei trejus metus parduota daugiau kaip 400 000 vienetų. 2012 m. „Duster“ buvo Prancūzijoje perkamiausių automobilių dešimtuke. Jis sustiprino prekės ženklo įvaizdį ir padėjo užkariauti naujus klientus.

„Duster“ sėkmės laidas – ne vien tik nedidelė kaina. Jo triumfą lėmė būtent jam būdingos ypatybės.

Pirmoji tokia ypatybė – jo dizainas, aiškiai simbolizuojantis SUV automobilių pasaulį. 

Be to, „Duster“ pasižymi ir įspūdingomis galimybėmis važiuoti bekelės sąlygomis, ką puikiai demonstruoja gerai žinomų lenktynių, pavyzdžiui „Trophée Andros“, „Pikes Peak“ ir „Gazelles Rally“, rezultatai.

„Duster“ aukštai vertinamas už kasdienį praktiškumą – erdvų saloną, daug vietos kroviniams ir didžiulę bagažinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento