Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 29

„Mongol rally“ dienoraštis. „Dykumų rijikų“ pasuose vizomis sužymėtas visas jų maršrutas

Duokit Archimedui atramos tašką ir jis pajudins žemę, duokit „Dykumų rijikams“ „Dacia Duster“ ir jie jį nuvairuos iki Mongolijos ir atgal. Gurkšnodami arbatą, klausydamiesi Eltono Džono ir iš ausų bepurtydami smėlį.
„Dukumų rijikų“ pasuose – viso kelionės maršruto vizos
„Dukumų rijikų“ pasuose – viso kelionės maršruto vizos / Komandos nuotr.

Persikėlus per Kaspijos jūrą, rijikų maršrutas pradės vinguriuot per šimtus kilometrų besidriekiančias dykumas, pradedant nuo Karakumų dykumos Turkmenistane ir baigiant Gobio dykuma Mongolijoje. Prasti keliai, vėjas ir smėlis lems nemenką ir neišvengiamą smėlio patekimą į keliautojų burnas, skrandžius ir sielas.

„Mongol rally 2012“ startas – liepos 13 d.

Komplikuota įmantraus, daugiasluoksnio, lyriško, metaforiško ir seksualaus „Dykumų rijikų“ vardo kilmės istorija yra glaudžiai susijusi su kelionėje virškinimo traktą pastoviai bemaišančiu smėlu. Duokit dykumų rijikui atramos petį ir jis, sujaudintas, jums išsiverks kaip jam nusibodo iš tarpudantčių pastoviai krapštyti smėlio smiltis.

Pirmas Mongolijos ralio startas, kaip ir antra Valdo Adamkaus kadencija, prasidėjo 2004-ais metais. Tada šešios komandos ir vienas prezidentas susiveržė diržus ir pasiryžo pasaulį paversti šiek tiek geresne vieta gyventi. Iš jų keturios komandos ir vienas prezidentas savo tikslą sėkmingai pasiekė. Nuo tada renginys sparčiai augo, plėtėsi ir brendo ir dabar kelionei kasmet ryžtasi daugiau nei 200 komandų. Nepaisant to, pilnai Lietuviškas ekipažas šituo reikalu užsiėmęs dar nebuvo. Tad nenuostabu, kad pajutę šio vakumo trauką, „Dykymų rijikai“ greitai sukruto ir suformavo savo komandą.

Iki starto likus dviems savaitėms, neišvengiamai pradeda kilti aibė abejotino naudingumo klausimų, priklausančių „ar aš užrakinau duris“ ar „ar aš užgesinau svetainėj šviesą“ kategorijai. Ar komanda pasiruošusi? Taip – visi vizų klausimai jau yra išspręsti ir pasai puošniai išdekoruoti reikalingais štampais bei parašais laukia kelionės.

Turkmenistano pakvietimai vis dar nėra pilnai sutvarkyti ir jų situacija šiek tiek neaiškiai kybo ore, bet šitos problemos pasidarys aktualios tik įvažiavus į Azerbaidžaną. Be to, problemų egzistavimas visada suteikia gero peno geram rašymui. Kuo rimtesnės problemos, tuo geresnis rašymas. „Kodėl niekas nepasiemė 1970-ųjų Eltono Johno albumo?“ yra rimčiausio tipo problemos ir, jei komandai nusišypsos sėkmė, įkvėps narius parašyti savo geriausius, labiausiai ašarą trykdančius ir šypseną žadinančius tekstus.

Artėjant didžiajam startui visi komandos nariai nekantriai raitojasi rankoves ir po truputį pradeda teptis sumuštinius kelionei. Turint omeny priešaky laukiantį kelią, sumušinių teptis gali tekt nemažai. Taipogi praverstų ir adekvatus termosas, bet kur gi gauti penkiasdešimties litrų termosą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito