Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 02

Elektrinio „Chevrolet Volt“ gamyba prasidės lapkritį

„General Motors“ patvirtino serijinę „Chevrolet Volt“ gamybą pradėsiantys lapkričio mėnesio 11-ą dieną. Kada prasidės gamyba Europai skirtos versijos „Opel Ampera“ pavadinimu dar nepranešama.
„Chevrolet Volt“ gamyba prasidės lapkritį
„Chevrolet Volt“ gamyba prasidės lapkritį / Gamintojo nuotr.

Pirmieji pagaminti „Volt“ automobiliai atiteks atrinktiems klientams Kalifornijoje, kurie turės pranešti savo atsiliepimus apie automobilį jį pagaminusiems „General Motors“. Visi likę klientai pirmuosius automobilius gaus keturiomis savaitėmis vėliau.

Europoje šis elektromobilis bus pardavinėjamas „Opel Ampera“ pavadinimu. Išimtis galioja britams – kaip ir visi kiti „Opel“ kurti automobiliai Didžiojoje Britanijoje „Ampera“ turės „Vauxhall“ logotipą.

Kol kas rinkoje „Chevrolet Volt“ turi vieną rimtą konkurentą – „Nissan Leaf“. Tiesa, jų konstrukcija yra labai skirtinga. „Nissan“ pasirinko gaminti vien tik elektra varomą ir didelius akumuliatorius turintį automobilį, o tuo tarpu GM sukūrė „Volt“ su elektros varikliu, kuriam pritrūkus energijos įsijungia benzininis mažo litražo variklis, kuris tik gamina elektrą.

Netolimoje ateityje mūsų laukia visa eilė naujų elektromobilių – „Mini Cooper E“, „Renault Fluence“, „Toyota“ bendras darbas su „Tesla“ ir dar eilė kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai