Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

„Lexus LF-NX“ – toks aštrus, kad net skauda žiūrėti

Kompaktiškų visureigių paklausa gamintojus verčia kurti naujus automobilius – „Mercedes-Benz“ turi GLA, BMW turi X1, „Audi“ – Q3. Tačiau „Lexus“ į tokio segmento mašinas žiūri per kiek kitokią prizmę.
„Lexus LF-NX“
„Lexus LF-NX“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Frankfurto tarptautinėje automobilių parodoje jie pristatė neįtikėtiną visureigį – abejingų šiai mašinai tikrai nebus. Vieni girs itin aštrias jos linijos, kitiems, tuo tarpu, tikriausiai akys nuo tokio vaizdelio raibs.

„Lexus“ tikina, kad LF-NX vardu pavadintas konceptas nurodo kompanijos dizaino kalbos evoliucijos kryptį. Nesunku suprasti, kad po kelių metų gatvėse važinėjantys „Lexus“ markės automobiliai bus vienos iš „aštriausiai“ atrodančių transporto priemonių.

Japonijos kompanija prototipą padengė metalo spalva, o tai, pasak kūrėjų, sudaro įspūdį, lyg mašina būtų išlieta iš vientiso metalo gabalo.

Kompaktiško visureigio priekyje dominuoja šios markės modeliams būdingos plačios grotelės, itin agresyviai suprojektuoti žibintai su dienos šviesomis (LED lemputėmis). Kad ir kaip aštriai iš priekio šis automobilis atrodytų, pasukus jį profiliu visureigį galima pavadinti ir buku. Mat, tiek priekis, tiek galas yra labai stačių, lyg kirviu nukirstų formų. Tačiau žvelgiant į šios futuristinės mašinos šoną labai ryškiai pastebimas sparčiai besikeičiantis reljefas.

Ekstravagantiško visureigio salone taip pat dominuoja visiškai „hiper-modernus“ interjeras – juodos bei rusvai gelsvos detalės paįvairintos blizgiomis detalėmis. Teigiama, kad prietaisų skyde esantys mygtukai labai jautriai reaguoja į žmogaus piršto prisilietimą.

Parodoje pristatytas prototipas pasižymėjo klasikine hibridinių agregatų komponuote – mašinoje sumontuotas vidaus degimo bei elektros variklis.

Kaip jūs vertinate tokį „Lexus“ dizaino komandos darbo rezultatą? Ar taip ir turėtų atrodyti iš pilkos minios išsiskiriantis automobilis? O galbūt gamintojas kiek persistengė?

VIDEO: Frankfurto automobilių paroda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento