Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti
2013 10 15

Gamtinėmis dujomis varomų automobilių žygis pasiekė Klaipėdą

Ekologiškų gamtinėmis dujomis varomų automobilių Blue Corridor 2013: Hansa“ žygio dalyviai šiandien pasiekė Klaipėdą. Klaipėdiečiai galėjo apžiūrėti penkis žygyje dalyvaujančius automobilius: keturis lengvuosius ir vieną šiukšliavežę.
Klaipėdiečiai iš arti apžiūrėjo suskystintomis gamtinėmis dujomis varomus automobilius, dalyvaujančius žygyje aplink Baltijos jūrą.
Klaipėdiečiai iš arti apžiūrėjo suskystintomis gamtinėmis dujomis varomus automobilius, dalyvaujančius žygyje aplink Baltijos jūrą. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėda – tryliktasis žygio dalyvių pasiektas miestas.  Iš čia žygeiviai pasuks į Jelgavą, Rygą, Taliną ir finišuos Estijos mieste Narvoje. Žygio dalyviai aplankys 9 Baltijos regiono valstybes ir 17 šio regiono miestų populiarinant ekologišką kurą automobiliams – gamtines dujas ir jomis varomus automobilius. 

Spalio 3 d. automobiliai pajudėjo iš Sankt Peterburgo.

Kaip teigė žygeivius Lietuvoje lydėjęs bendrovės „SG dujos“ inžinierius Pavelas Plaskoicis teigė, kad suskystintomis dujomis varomi automobiliai ne tik draugiški aplinkai, bet ir „šeimininko kišenei“.

„Palyginus 1 kubinį metrą suslėgtų dujų su litru benzinu, matome, kad dujomis galima nuvažiuoti 15-20 proc. didesnį atstumą. Tai ypač juntama važiuojant užmiesčio keliais. Be to, dujos kur kas pigesnės. Šiuo metu suskystintų gamtinių dujų litras vartotojams atsieina 3,4 Lt. Autobusams netaikomas akcizo mokestis, todėl jie sutaupo dar labiau“, – aiškino P.Plaskoicis. 

Žygeiviai spalio 19 d. finišuos Narvoje. Pirmasis tos žygis surengtas 2008-aisiais. Tuomet žygeiviai keliavo iš Sankt Peterburgo iki Maskvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas