Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2013 03 07

Gražuolis su pabaisos elementais – „BMW 3 Gran Turismo“

Trečiasis naujojo BMW 3 kėbulo tipas, po puikiai parduodamų ir vertinamų sedano bei universalo, kelia nemažai diskusijų ne tik dizainerių gretose. Tai – ne kupė, kuris patapo 4 serijos modeliu. „Gran Turismo“, BMW žodžius cituojant, tai yra „unikali vietos bei erdvės reikalingumo interpretacija“.
„BMW 3 Gran Turismo“
„BMW 3 Gran Turismo“ / Mato Buzelio/GAZAS.LT nuotr.

Kad ir kokių jūros gėrybių būtų suvalgęs tai pasakęs BMW atstovas, fakto, kad „Gran Turismo“ nėra pats dailiausias automobilis pasaulyje, nepaneigsi. Jis tarsi iš visų pusių išpūstas 3 serijos sedanas, patapęs hečbeku. Trečios serijos „Gran Turismo“ yra net 200 mm ilgesnis už tos pačios serijos universalą ir dar 81 mm aukštesnis. Ratų bazė taip pat buvo pailginta 110 mm, tad galima tikėtis kiek komfortiškesnio važiavimo.

Europoje „Gran Turismo“ bus komplektuojamas su dviem dyzeliniais ir trimis benzininiais varikliais. Silpniausias – dviejų litrų dyzelis su 141 AG, galingiausias – 335i su 302 AG. 

„Gran Turismo“, kaip ir kiti BMW, bus varomas galiniais ratais, o vėliau atsiras ir keturių varomų ratų galimybė. Pavarų dėžės taip pat standartinės šios serijos BMW automobiliams – 6 laipsnių mechaninė arba 8 – automatinė.

Grįžtant prie dizaino, galima prisiminti „įdomiai“ atrodantį penktosios serijos „Gran Turismo“ – šio dizainas taip pat daug kam nebuvo priimtinas. Kita vertus, pažvelgus į šeštos serijos keturdurį „BMW Gran Coupe“, nesitiki, kad šiuos automobilius kūrė ta pati komanda. Tarsi patyrę dizaineriai praktikantams iš dailės mokyklos būtų davę užduotį ir nusprendę jos rezultatą perkelti ant realių 5 ir 3 serijos modelių, o su šeštąja darbo ėmėsi patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius