Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

„Nissan“ padalijo dvidešimt automobilių „Leaf“: dešimt – Japonijai, dešimt – Portugalijai

„Nissan Leaf“ gamyba įsibėgėja. Pirmieji automobiliai jau rieda Kalifornijoje, o dar šiais metais juos galėsime pamatyti visoje JAV – nuo Los Andželo iki Niujorko.
Portugalijos Ministras Pirmininkas Jose Socratesas
Portugalijos ministras pirmininkas Jose Socratesas / Gamintojo nuotr.

Elektromobilio „Leaf“ gimtadieniu būtų galima laikyti gruodžio 11-ąją. Būtent tą dieną pirmasis šeimininkas gavo savo užsakytą elektromobilį.

O jau gruodžio 20-ąją šis revoliucinis, pirmasis pasaulyje masinės gamybos elektromobilis bus pristatytas į pirmuosius klientų namus Japonijoje.

Kaip ir žadėjo, pirmuosius dešimt Japonijai skirtus „Leaf“ gamintojas pristatė Kanavagos prefektūros vadovams. Šeši iš jų atiteks patiems aukščiausiems pareigūnams, o likusius keturis bus galima išsinuomoti pagal keitimosi automobiliais programą.

Tuo tarpu dar dešimt automobilių atiteko Portugalijai. Devyni iš jų skirti kompanijai MOBI.E, atsakingai už elektra varomų transporto priemonių populiarinimą šalyje. Dar vienas atiteko Portugalijos ministrui pirmininkui Jose Socratesui.

Priimdamas šį automobilį premjeras sakė: „Mes labai džiaugiamės būdami vieni iš pirmųjų, gavusių šį elektromobilį. Po trejų bendro darbo su MOBI.E metų galime pasidžiaugti, kad tapome pirma šalimi Europoje, įdiegusia išmanųjį įkrovimo tinklą, ir pirmaisiais elektromobilių eksploatuotojais. Tai tik pirmas didelio Portugalijos plano tapti atsinaujinančios energijos lydere žingsnis.“

Jau 2011 metų pradžioje pirmieji „Leaf“ atkeliaus į Jungtinė Karalystę ir Olandiją. Lietuvoje šių elektromobilių tikimės bent iki 2011-ųjų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai