Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 10

Startuoja Frankfurto tarptautinė automobilių paroda

Šiandien, rugsėjo 10-ąją Vokietijoje startuoja viena didžiausių bei reikšmingiausių automobilių parodų pasaulyje – tarptautinė Frankfurto paroda.
Frankfurto automobilių paroda
Frankfurto automobilių paroda / „Scanpix“ nuotr.

Šio renginio istorija prasidėjo prieš daugiau nei 115 metų – 1897-aisiais Berlyne, „Bristol Hotel“ viešbutyje buvo eksponuojami 8 automobiliai. Kasmet ši ekspozicija plėtėsi, kol galų gale pasiekė dabartinį lygį.

Lankytojams durys bus atveriamos nuo rugsėjo 12-osios, o iki tol gigantiškuose angaruose lankysis viso pasaulio automobilių žurnalistai.

Frankfurto automobilių parodoje eksponuojami ne tik automobiliai, bet ir viskas, kas su jais susieję – nuo papildomų apdailos aksesuarų iki servisų įrangos.

Pagal statistiką, šiame, viename iš reikšmingiausių automobilinių renginių metuose, sulaukiama daugiausiai lankytojų iš Europos bei Azijos. Žmonių iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvyksta kiek mažiau – apie 6 proc. visų parodos lankytojų.

Didžioji dalis automobilių, demonstruojamų tarptautinėje Frankfurto parodoje yra taip pat iš Europos, tačiau daugiau nei penktadalį sudaro japoniški modeliai, o apie 10 procentų – amerikietiški.

Šiais metais, 65-ojoje Frankfurto automobilių parodoje debiutuos daugybė naujovių. Gamintojai stengiasi sulaukti kuo didesnio spaudos bei lankytojų dėmesio, pristatydami įvairiausius automobilius – nuo pačių rečiausių bei greičiausių modelių iki serijinių, masiniu būdu gaminamų mašinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento