Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 17

„Toyota“ svarsto apie sportinių automobilių diviziją TMG

Prieš keletą dešimtmečių „Toyota“ gamoje buvo ne vienas sportiškas automobilis. „Auto Express“ žurnalistai teigia, kad kompanijos vadovai planuoja sugrįžti prie savo palikimo.
„Lexus LS TMG Sports 650“
„Lexus LS TMG Sports 650“ / „Toyota Motorsport GmbH“ nuotr.

Ir visa tai – ne tik gandai. Mat, britai cituoja „Toyota Europe“ vykdantįjį viceprezidentą Karlą Schlichtą: „Svarstome apie sportiškų „Toyota“ modelių gamybą. Tam tikrai esame pasiruošę, o ir vietos gamoje sportiškiems mūsų markės modeliams tikrai atsirastų.“

Per pastaruosius kelerius metus „Toyota“ pristatė ne vieną karštą naujieną. Bene daugiausiai dėmesio ir teigiamų atsiliepimų suteikė GT86/BRZ projektas, kurtas kartu su „Subaru“.

Tačiau negalima pamiršti ir koncepcinio „Toyota Motorsports GmbH“ meistrų paruošto „Lexus LS TMG Sports 650“ – supersedano, kurį gamintojas bandė net ir Niurburgringo trasoje. Su 650 AG varikliu šis automobilis gali išvystyti 320 km/h maksimalų greitį.

Tuo tarpu Frankfurto automobilių parodoje japonai pristatė dar vieną karštuolį su hibridinėmis technologijomis – „Yaris Hybrid-R“.

Dauguma „Toyota“ gerbėjų, išgirdę apie šios markės automobilių ryšį su sportu, iškart prisimena „Toyota Racing Development“ diviziją, tačiau daugybės analitikų teigimu, pastaroji pramonės gigantės valdoma įmonė rodo per mažai iniciatyvos.

Tai gali reikšti, kad per kelis artimiausius metus bus pristatyta daugiau „Toyota Motorsports GmbH“ patobulintų automobilių, o vėliau gali debiutuoti ir TMG ženkliukais pažymėti serijiniai automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento