Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 13 /17:36

Ženevoje bus pristatytas „Audi S3 Sportback“, tačiau gamintojas jau dabar išplatino jo nuotraukas

Antrosios kartos karštoji „Sportback“ versija nuo įprastų S3 skiriasi kiek erdvesniu kėbulu bei dvejomis papildomomis durelėmis.
„Audi S3 Sportback“
„Audi S3 Sportback“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Audi „Audi A3“

Pranešama, kad Ženevoje debiutuosianti versija turės tokius pat agregatus, kaip ir baziniai S3. 2,0 litrų EA888 variklis su turbokompresoriumi generuos 296 AG, o maksimalus sukimo momentas sieks 380 Nm plačiame 1800-5500 aps./min. diapazone. Tai – 35 AG bei 30 Nm daugiau turi EA113 variklis, montuotas ankstesnės serijos S3 modeliuose.

Gamintojo nuotr./Audi S3 Sportback
Gamintojo nuotr./„Audi S3 Sportback“

„Audi“ teigia, kad naujoji jėgainė yra pati pažangiausia iš visos šio gamintojo variklių gamos. Pagal „Twin-Scroll“ technologiją sukurtas turbokompresorius į paėmimo kolektorių orą pučią 1,2 bar slėgiu. Naujajame „S3 Sportback“ montuojamas motoras svers 5 kg mažiau nei ankstesnė jėgainė, o maksimalūs jo apsisukimai bus ribojami ties 6800 aps./min. padala.

Baziniuose „S3 Sportback“ bus montuojama 6 laipsnių mechaninė pavarų dėžė su keliomis „Haldex“ sankabomis. Už papildomą kainą „Audi“ šiuose modeliuose įrengs ir 7 laipsnių „S-tronic“ automatinę transmisiją su dvigubos sankabos sistema bei už vairo sumontuotomis pavarų perjungimo mentelėmis.

Gamintojo nuotr./Audi S3 Sportback
Gamintojo nuotr./„Audi S3 Sportback“

Dauguma kėbulo detalių yra pagamintos iš aliuminio – tai svorį padėjo sumažinti 70 kilogramų. 1445 kg sveriantis „Audi“ turi pakankamai didelę, beveik 205 AG vienai tonai santykinę galią.

Šiuos automobilius vokiečiai surinkinės ant technologijų šedevru vadinamos MQB „Volkswagen“ grupės sukurtos platformos.

Baziniai „Audi S3 Sportback“ už įprastus „A3 Sportback“ bus 25 mm žemesni, o 18 colių skersmens lieti ratlankiai bus apauti 225/40 išmatavimų padangomis.

Gamintojo nuotr./Audi S3 Sportback
Gamintojo nuotr./„Audi S3 Sportback“

Gamintojas deklaruoja, kad standartiniuose modeliuose jie įrengs ir „Audi Drive Select“ sistemą, kuri vairuotojui leis pasirinkti akceleratoriaus jautrumą, pavarų dėžės charakterį bei vairo stiprintuvo perdavimo laipsnį.

Kaip parodo nuotraukos, „S3 Sportback“ išorė bus papuošta subtilia „S-line“ apdaila: didesnėmis oro paėmimo angomis perdarytame priekiniame buferyje, aliumininiais veidrodėlių korpusais, platesniais slenksčiais, galiniu difuzoriumi bei subtiliu galiniu spoileriu.

Analitikų teigimu, „Audi S3 Sportback“ į gatves išriedės šių metų rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas