Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 04

BMW i8 pripažintas geriausiu koncepciniu automobiliu

Nors ir tiksli BMW i8 debiuto data išlieka paslaptyje, su šiuo prototipu Vokietijos automobilių pramonės gigantė sublizgėjo Šiaurės Amerikos metų koncepto rinkimuose. i8 modeliui suteiktas geriausios serijinio automobilio demonstracijos titulas.
BMW i8
BMW i8 / BMW nuotr.

Tarp kitų kandidatų į šį titulą buvo ir aibė kitų automobilių, kurie pasižymėjo dar ekstravagantiškesnėmis kėbulo linijomis, tačiau prestižinį apdovanojimą žurnalistai skyrė vokiečiams ir dėl to, kad tai buvo ne tik eilinis prototipas, o būsimas serijinis automobilis, tiksliau – jo vizija.

Renginyje taip pat buvo išrinktas įspūdingiausias koncepcinis vilkikas, specialios paskirties koncepcinis automobilis bei bendrai išskirtiniausia koncepcija.

Hibridinis BMW turi trijų cilindrų benzininį variklį, generuojantį 223 AG bei 131 AG galingumo elektros motorą. Hibridiniai „eDrive“ agregatai i8 automobilį iki 100 km/h išjudins per 4,6 sekundės, tuo tarpu vidutinės šios mašinos degalų sąnaudos siekia 3 litrus šimtui kilometrų.

Naudodamas vien elektros energiją šis automobilis galės įveikti 30 km atstumą. BMW inžinieriai ličio-jonų baterijas sumontavo taip, kad šios nepadarė jokios blogos įtakos praktiškai idealiam 50:50 svorio balansui.

i8 pramonėje turėtų debiutuoti 2014-aisiais, tačiau serijinė gamyba, tikėtina, kad bus pradėta tik 2015-aisiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas