Mokslininkai nustatė, kad Brazilijoje paruošiant vieną kilogramą kumpio į aplinką patenka apie 335 kg CO2. Šis skaičius gali būti prilygintas naujam vidutinės klasės automobiliui, kuris nuvažiuoja 1 600 km.
Tuo tarpu Nyderlanduose kiekvienas paruoštas kilogramas kumpio yra lygus 22 kg CO2. Tiek pat teršalų išmeta 111 km nuvažiavęs vidutinėmis emisijomis pasižymintis automobilis.
Atlikdami šiuos tyrimus mokslininkai remiasi LCA (angl. „Life Cycle Assessment“) metodu, kuris gali pamatuoti kiekvieno suvalgyto produkto „emisijas“. Pavyzdžiui vištiena yra kur kas „švaresnė“ už jautieną. Kilogramas vištienos Nyderlanduose vertinamas 6,2 kg CO2 (31 km važiuojant automobiliu).
Mokslininkai nustatė, kad didžiausias taršos šaltinis yra pačios karvės, nes jos „pagamina“ didžiulius kiekius metano, o metanas yra 23 kartus labiau žalingas ozonui negu CO2.