Sportas gyvai
2023 03 05

12 užsienio filmų, kuriuose skamba lietuvių kalba arba veikėjai yra lietuviai

15min kviečia susipažinti su 12 filmų, kuriuose skamba lietuvių kalba, yra minima Lietuva ir lietuviai arba svarbūs personažai yra iš Lietuvos.
Kinas Lietuvoje
Kinas Lietuvoje / 123RF.com nuotr.

Tai jau antrasis toks straipsnis. Pirmąjį, kuriame kvietėme susipažinti su 10-čia filmų, kurių bent dalis veiksmo vyksta Lietuvoje arba svarbūs veikėjai yra iš Lietuvos, rasite paspaudę šią nuorodą.

Iš šio straipsnio sužinosite, kad lietuviais filmuose buvo palaikyti ir komikai, ir ateiviai iš kosmoso, lietuvių kalba skambėjo tiek veiksmo trileryje apie ugniagesius, tiek dramoje apie kelionę po JAV, tiek romantinėje komedijoje gimus vaikui.

Visur, kur radome, pridėjome ir ištraukas iš filmų.

„Žmogus Mėnulyje“

„Žmogus Mėnulyje“ („Man on the Moon“) yra 1999 m. sukurtas biografinis filmas apie garsų amerikiečių komiką Andy Kaufmaną. A.Kaufmaną šiame filme vaidina Jimas Carrey.

Filme yra scena, kurioje J.Carrey personažas lipa ant scenos komedijos pasirodymui, šnekėdamas su juokingu akcentu ir apsimesdamas užsieniečiu, bei prajuokina žiūrovus, vaidindamas JAV prezidentą Jimmy Carterį. Vėliau jis persirengia ir vaidina Elvį Preslį.

Šį pasirodymą stebi naujų talentų ieškantis agentas. „Kur šio vyruko paslaptis?“, – užduoda jis klausimą kitam žiūrovui. „Man atrodo, kad jis iš Lietuvos“, – atsako šis.

VIDEO: Whats the deal with this Guy? - I think He is From Lithuania!

Vėliau susitikęs A.Kaufmaną agentas jo paklausia, ar šis iš Lietuvos. „Ne, aš iš Kaspijos. Tai labai maža sala Kaspijos jūroje, kuri nuskendo“, – toliau kalbėdamas juokingu akcentu atsako jis.

„Skersvėjis“

„Skersvėjis“ („Backdraft“) yra 1991 m. pasirodęs veiksmo trileris apie ugniagesius, siekiančius išaiškinti serijinį padegėją. Filme vaidina tokie garsūs aktorius kaip Kurtas Russellas, Donaldas Sutherlandas ar Robertas de Niro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius