Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 31

70 dažniausių gatvių vardų Lietuvoje: Vytautą ir sodus mylime labiau už viską

Svarbiausia Lietuvos istorinė asmenybė yra Vytautas Didysis, o didžiausia visų laikų rašytoja – Žemaitė. Mėgstamiausi lietuvių augalai – liepos, labiau už viską lietuviai mėgsta leisti laiką sode, o labiausiai vertinama profesija – statybininkai. Pritariate? Galbūt ir ne, tačiau būtent tokias tendencijas atskleidžia populiariausi Lietuvos miestų gatvių pavadinimai.
Žydintis Pūčkorių sodas
Žydintis Pūčkorių sodas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvoje egzistuoja 103 miesto statusą turinčios gyvenvietės, kartu jose yra keliasdešimt tūkstančių gatvių. Portalas 15min tyrinėjo jų pavadinimus – kokie pavadinimai pasitaiko dažniausiai, kokie yra įdomiausi, ką apie požiūrį į istoriją ir garbinamas asmenybes jie pasako.

Kai kurie gatvių pavadinimai atspindi amžinąsias vertybes, kiti – prieš šimtmetį ar dar vėliau gyvenusias asmenybes. Dalis jų atsirado atkūrus Nepriklausomybę, kiti egzistavo dar LDK laikais. Tačiau, paimti kartu, jie leidžia daryti išvadas apie lietuvių gyvenimo būdą ir požiūrį į istoriją.

Tai – pirmoji trijų dalių straipsnių ciklo dalis. Antrojoje bus aptarta, ką apie Lietuvą atskleidžia labiausiai tarp gatvių pavadinimų paplitę istorinių asmenybių vardai, trečiojoje – pristatyta, kokie Lietuvos miestų gatvių pavadinimai yra įdomiausi, keisčiausi ir neįprasčiausi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas