Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 27

Billy Milliganas – žmogus, turėjęs 24 asmenybes. Neįtikėtina serijinio prievartautojo istorija

1977 m. spalį tuo metu dar 22 metų Billy Milliganas buvo suimtas už trijų Ohajo valstijos studentų miestelyje gyvenusių studenčių pagrobimą, apiplėšimą ir išžaginimą. Iš pažiūros, tai turėjo būti paprasta byla, nes viena iš aukų atpažino savo skriaudiką, tačiau visuomenės nuostabai Billy Milliganas buvo išteisintas ir pripažintas nekaltu. Vaikino psichikos vertinimą atlikę psichiatrai atskleidė, kad visus šiuos nusikaltimus iš tiesų įvykdė kitos B.Milligano asmenybės.
Depresija
Depresija / 123RF.com nuotr.

Atlikdami psichiatrinius tyrimus gydytojai nustatė, kad Billy buvo tik viena iš 24 B.Milligano galvoje gyvenančių asmenybių. Psichiatrų teigimu, dvi kitos jo asmenybės – Ragenas ir Adalana – pagrobė ir išprievartavo tris studentes. Dėl to B.Milligano advokatai įrodė, kad jis nekaltas dėl šių nusikaltimų.

1978 m. Billy Milliganas tapo pirmuoju asmeniu, kuris buvo išteisintas dėl daugybinio asmenybės sutrikimo (disociacinio tapatybės sutrikimo), tačiau diskusijos dėl jo būsenos pavertė bylą karštu spektakliu.

Psichiatrų teigimu, B.Milligano asmenybės sutrikimą lėmė vaikystėje patirtos siaubingos traumos.

Taigi, ar Billy Milliganas buvo nusikaltėlis, ar auka? Ar jis galėjo būti ir viena, ir kita? Sudėtingas jo bylos pobūdis jau beveik 50 metų kelia susižavėjimą, tačiau atsakyti į šiuos klausimus ne mažiau sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas