Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 01

Būna ir taip: 14 keistų ir juokingų įvykių, pasaulyje nutikusių 2021 m.

Nors pasaulio ir Lietuvos naujienose 2021-aisiais dominavo tokios rimtos temos kaip COVID-19 pandemija, migrantų krizė ir t. t., per metus pasaulyje nutiko ir kiti mažiau svarbūs, bet keisti ir/ar juokingi įvykiai. Jie netapo pasaulinio masto naujienomis, tačiau privertė nusišypsoti, nustebti ar sutrikti.
Juokas
Juokas / 123RF.com nuotr.

Baigiantis metams, portalo 15min rubrika „Ar žinai?“ kviečia susipažinti su 14 keistų, juokingų, netikėtų ir gluminančių įvykių, kurie 2021 m. nutiko pasaulyje. Skaitydami apie daugelį šių įvykių, jūs galite pagalvoti: „neįtikėtina, kad realybėje taip galėtų nutikti“. Tačiau viskas, ką jūs perskaitysite šiame tekste – visiška tiesa.

Panašų tekstą prieš dvejus metus buvome parengę ir apie 2019 m. įvykius. Jį skaityti galite paspaudę šią nuorodą. Pernai panašų tekstą parengėme apie 2020 m. įvykius, jį skaityti galite paspaudę šią nuorodą.

14. Moteris per sūnaus vestuves sužinojo, kad nuotaka yra jos dukra

Moteris, kuri dalyvavo savo sūnaus vestuvėse, apsiverkė sužinojusi, kad nuotaka yra seniai dingusi jos dukra. Šios vestuvės įvyko Kinijoje, Sudžou mieste kovo 31 d.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vestuvės Kinijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vestuvės Kinijoje

Moteris ant marčios rankos pastebėjo randą, panašų į tą, kurį ant rankos turėjo jos dukra. Šios ji po gimdymo prieš 20 metų atsisakė ją tiesiog palikdama ir po to nežinojo jos likimo.

Tuomet moteris uždavė marčios tėvams netikėtą klausimą – ar kartais jų dukra kadaise nebuvo įvaikinta.

Šie labai sutriko išgirdę tokį klausimą – jaunoji išties buvo įvaikinta, tačiau apie tai niekas, be jų pačių, nežinojo. Jie atskleidė, kad rado kūdikį paliktą pakelėje ir išaugino kaip savo dukrą.

Tai išgirdusi nuotaka apsiverkė. Bet tuo istorija nesibaigė.

Ji iškart išsigando, kad nebegalės vesti jaunikio, nes šis yra jos brolis. Tačiau jaunikio motina jai pasakė, kad problemos čia nėra – jaunikis irgi buvo įvaikintas.

Moteris, palikusi savo dukrą, vėliau to labai gailėjosi ir bandė ją surasti, tačiau visi bandymai buvo nesėkmingi. Galiausiai ji, norėdama bent iš dalies kompensuoti tai, ką padarė, pati įsivaikino berniuką. Būtent šį berniuką ir jos tikrą dukrą galiausiai suvedė likimas.

13. Vyras susileido psichodelinių grybų ir šie ėmė augti jo kūne

30-metis amerikietis su bipoliniu sutrikimu, bandydamas patirti „narkotinę kelionę“, susileido sau „magiškų grybų“, kuriuose buvo psichodelinio narkotiko psilocibino.

Įprastai psichodelinių grybų mėgėjai juos vartoja valgydami, bet vyriškis nutarė paeksperimentuoti. Jis iš psichodelinių grybų išsivirė arbatą ir tada ją susileido sau į veną.

Tai jam nesibaigė geruoju – grybai pradėjo augti jo kraujotakos sistemoje ir dėl to sutriko jo organų veikla. Jis pateko į ligoninę, kur jo laukė ilgas gydymo procesas.

Vyrą į ligoninę atvežė jo artimieji, pastebėję, kad jis atrodo sutrikęs. Artimieji papasakojo, kad vyras turi bipolinį sutrikimą ir negeria vaistų, todėl dažnai patiria manijos ar depresijos epizodus.

Neseniai jis per vieną depresinį epizodą perskaitė, kad psichodeliniai grybai gali sumažinti depresijos ir nerimo simptomus.

Ši mintis, beje, nėra tokia keista kaip galėtų pasirodyti – išties esama mokslinių tyrimų, kurie rodo, kad psichodeliniai grybai gali padėti psichikos ligomis sergantiems pacientams, šia kryptimi vykdomi tolesni bandymai.

Tačiau, žinoma, tokių bandymų metu grybai pacientams yra skiriami tik su griežta gydytojo priežiūra. Ir tikrai nėra leidžiami į veną.

12. A.Hitlerio tualeto dangtis aukcione parduotas už 18,7 tūkst. dolerių

A.Hitlerio tualeto dangtis, kurį iš asmeninio diktatoriaus tualeto pagrobė ir išsivežė amerikiečių kareivis, aukcione JAV buvo parduotas už 18,7 tūkst. dolerių.

Bundesarchiv nuotr./A.Hitleris su Eva Braun šalia Berghofo rezidencijos.
Bundesarchiv nuotr./A.Hitleris su Eva Braun šalia Berghofo rezidencijos.

Pradinė kaina buvo 5 tūkst. dolerių, tačiau susidomėję kolekcininkai šią kainą pakėlė daugiau negu tris kartus.

Baltą pakeliamą medinį tualeto dangtį iš Berghofo, A.Hitlerio vasarnamio Bavarijos Alpėse, pagrobė jaunas amerikiečių kareivis Ragnvaldas Borchas.

Jis buvo vienas pirmųjų amerikiečių kareivių, apsilankiusių Berghofe, nes laisvai kalbėjo vokiškai ir prancūziškai bei buvo pasiųstas derėtis su prancūzų kariais.

Paskutinėmis karo dienomis Berghofą bombardavę Sąjungininkai stipriai jį apgriovė. R.Borcho vadai jam leido “išsivežti, ką nori” iš to, kas buvo likę nesunaikinta, ir jis pasirinko tualeto dangtį.

Dabar, kareiviui jau mirus, jo šeima nutarė pasipelnyti, parduodama šią keistą relikviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas