Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Galutinis gyvosios Nacionalinės viktorinos vietų sąrašas: vyks 40-yje Lietuvos ir užsienio miestų

Jau po penkių dienų, šeštadienį (kovo 7 d.), įvyks Nacionalinė viktorina – žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, su kuriuo portalas 15min kviečia paminėti Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį. Portalas 15min skelbia galutinį miestų ir miestelių, kuriuose vyks valstybės šimtmečio proga organizuojama Nacionalinė viktorina, sąrašą. Jame – iš viso 40 miestų. Be to, viktorina vyks ir internete.
Nacionalinė viktorina
Nacionalinė viktorina

Galutinis viktorinos miestų sąrašas abėcėlės tvarka atrodo taip: Alytus, Anykščiai, Biržai, Briuselis, Druskininkai, Dublinas, Elektrėnai, Jonava, Jurbarkas, Kaišiadorys, Kalvarija, Kaunas, Kelmė, Klaipėda, Kopenhaga, Kretinga, Kupiškis, Lentvaris, Londonas, Mančesteris, Marijampolė, Mažeikiai, Molėtai, Naujoji Akmenė, Oslas, Pakruojis, Pasvalys, Panevėžys, Plungė, Pravieniškės, Rokiškis, Stokholmas, Šakiai, Šiauliai, Tauragė, Tokijas, Ukmergė, Varšuva, Vilnius, Žasliai.

Visuose šiuose miestuose atsirado entuziastų, panorusių suorganizuoti Nacionalinę viktoriną ir savo miesto gyventojams. Žemėlapį su Lietuvos miestais, kuriuose vyks viktorina, galite išvysti žemiau.

Tikslias vietas, kur kiekviename iš šių miestų vyks viktorina, rasti galima paspaudus šią nuorodą.

Visose Lietuvos vietose, kur vyks gyvoji viktorina, ji prasidės 13 val. Kopenhagoje, Briuselyje, Osle, Varšuvoje ir Stokholme viktorina prasidės 12 val. vietos laiku, Londone, Dubline ir Mančesteryje – 11 val. vietos laiku, o Tokijuje – 14 val. vietos laiku.

Gyvoji Nacionalinė viktorina vyks raštu – klausimai bus pateikti atspausdinti ant klausimų lapo, o dalyviai per nustatytą laiką turės įrašyti kuo daugiau atsakymų.

Iš viso dalyvių laukia 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Absoliučiai visi klausimai bus vienaip ar kitaip susiję su Lietuva ir lietuviais.

Viktorina yra visiškai nemokama, tačiau norint joje dalyvauti būtina užsiregistruoti. Tai galima padaryti šiame puslapyje, nurodant vardą, pavardę ir miestą, kuriame dalyvausite. Registracija vyks iki ketvirtadienio vakaro.

Dalyvauti viktorinoje šiemet galite ne tik gyvai, bet ir internete. Kovo 7 d. vakare, pasibaigus realybėje vykstančiai Nacionalinei viktorinai, portalo 15min pagrindiniame puslapyje atsiras internetui pritaikyta jos versija. Šios viktorinos užduotys internete atsiras 19 val. ir bus prieinamos 24 valandas.

Ji bus skirta tiems, kurie norės pasitikrinti žinias neišeidami iš namų, taip pat gyvenantiems ar viktorinos dieną būsiantiems vietovėse, kur gyvoji Nacionalinė viktorina nevyksta.

Internetinės viktorinos klausimai bus kuriami pagrindinės viktorinos klausimų pagrindu, bet jų bus mažiau (120, o ne 240) ir jie turės atsakymų variantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas