Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įdomieji menai: ar pažinsite 10 Lietuvos menininkų iš jų biografijos faktų?

Šįkart portalo 15min skaitytojai kasdieniame teste kviečiami pasitikrinti žinias apie garsius Lietuvos menininkus – rašytojus, tapytojus, muzikos atlikėjus. Testą sudaro 10 klausimų, kiekviename matysite pateiktus įdomius kokio nors menininko biografijos faktus. Ar iš jų pažinsite menininką?
Smegenys
Smegenys / 123rf.com nuotr.

Dažnu atveju jums padės tai, kad menininkų karjeros faktai atsispindės ir jų kūriiniuose. Testą rasite žemiau. Sėkmės!


Šis testas parengtas bendradarbiaujant su – „Tūkstantmečio vaikų akademija“.

„Tūkstantmečio vaikų akademija“ – tai inovatyvi ir beprotiškai kieta akademija, kurioje savo žinias gilinti bus be galo linksma ir įdomu. Ryškiausi savo sričių profesionalai, pamokos, po kurių norėsis sužinoti dar, temos, kurios nuraus stogą ir dėl kurių kiekvieną dieną po daugybę kartų ištarsi „wow“.

Akademijos kursas – tai savaitinės sesijos, suskirstytos į sustiprintas temas. Neišsigąsk, jei iki šiol nebuvai fizikos ar politikos mokslų fanas – šie lektoriai tau įrodys, kad kiekvienas dalykas gali būti be galo įdomus. Jei nori – rinkis visas temas, jei nori – tik vieną sesiją, bet būk atsargus – noras sužinoti auga kiekvieną dieną.

Nuo liepos 12 dienos net septynias savaites Vilniuje ir Kaune 13-19 metų moksleiviai bus kviečiami į kasdienes savaitines sesijas.

Kiekvienas jų galės pasirinkti savaitę pagal savo pomėgius: nuo gyvybės mokslų iki politikos pasaulio vingrybių, nuo gilinimosi į meno pasaulį iki fizikos stebuklų.

Daugiau informacijos www.tukstantmeciovaikuakademija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas