Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Įvyko Pasaulio viktorinos čempionatas: Lietuvoje 11 kartą iš eilės triumfavo tas pats žmogus

Šį šeštadienį Lietuvoje jau penkioliktą kartą įvyko didžiausios pasaulyje viktorinos – Pasaulio viktorinos čempionato – Lietuvos etapas. Jame vienuoliktąjį kartą iš eilės triumfavo matematikas Šarūnas Dirmeikis, neužleidęs pirmosios vietos niekam nuo to karto, kai čempionate dar būdamas devyniolikos jis sudalyvavo pirmąjį kartą.
Pasaulio viktorinos čempionatas, 2023 m.
Pasaulio viktorinos čempionatas, 2023 m. / Aistės Žemaitienės nuotr.

Tačiau čempionate Lietuvoje intriga išliko iki pat paskutinės akimirkos – nuo čempiono Šarūno antrąją vietą užėmęs olandas Abel Gilsing galiausiai atsiliko tik 2 taškais.

Didžiausios pasaulio viktorinos Lietuvos etape iš viso šešiuose Lietuvos miestuose susigrūmė 181 žmogus. Šiemet Lietuvoje čempionatas vyko Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Alytuje, Mažeikiuose ir Biržuose.

Dalyviai atsakinėjo į aštuonias temas suskirstytus 240 klausimų, pirmąją vietą užėmęs Šarūnas Dirmeikis jų įveikė 102, antroje vietoje likęs olandas Abelis Gilsingas surinko 100 taškų, trečiasis – biochemikas iš Vilniaus Edvinas Stankevič – gavo 84 taškus.

A.Gilsingas anksčiau Pasaulio viktorinos čempionate dalyvaudavo savo gimtųjų Nyderlandų etape. Tačiau dabar šeimą jis kuria Lietuvoje ir panašu, kad tai reiškia ne ką kita, o tai, kad Lietuvos viktorinų žaidėjai negalės atsipalaiduoti.

Geriausią rezultatą ne Vilniuje pademonstravo menininkas Gytis Liutkevičius, Kaune atsakęs į 71 Pasaulio viktorinos čempionato klausimą.

Šiaulių čempionu pirmą kartą tapo studentas Viktoras Mažeika, Alytus taip pat sulaukė naujo čempiono - čia laurus nuskynė statybininkas Vytautas Rudžianskas.

Kituose miestuose stiprių viktorinininkų vardai jau girdėti: Mažeikiuose čempionu tapo logistikos specialistas Žydrūnas Jonušas, Biržuose – ekonomistė Birutė Nefaitė.

Pasaulio viktorinos čempionate gali dalyvauti visi norintys – jame visiems sudaromos vienodos sąlygos ir tie patys aštuonių sričių klausimai, išversti į kiekvienos valstybės kalbą.

Po čempionato dalyviai gali pasitikrinti savo rezultatą savo miesto, Lietuvos ir viso pasaulio dalyvių mastu.

Tikimasi, kad kitas Pasaulio viktorinos čempionatas vėl galės tradiciškai vykti pirmąjį 2024 m. vasaros šeštadienį - 2024 m. birželio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius