Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 03

„Mirties žygis“: kaip buvo įvykdyta pirmoji masinė žmogžudystė JAV

1949 m. rugsėjo 6 d. Howardas Unruhas per 12 minučių nušovė 13 žmonių. Po suėmimo jis sakė: „Būčiau nužudęs tūkstantį, jei man nebūtų pritrūkę kulkų“. Šis įvykis įėjo į istoriją kaip „Mirties žygis“ – pirmoji masinė žmogžudystė Jungtinėse Valstijose.
Howardas Unruhas
Howardas Unruhas / „Scanpix“/AP nuotr.

Per pastaruosius kelis dešimtmečius Jungtinėse Valstijose buvo įvykdyta daugybė nusikaltimų, susijusių su šaunamaisiais ginklais.

Šalyje dažnos masinės žudynės mokyklose, kai koks nors pamišęs ar neapykantos apimtas sociopatas, apsiginklavęs ginklu, beatodairiškai nutraukia nekaltų žmonių gyvybes.

Kada visa tai prasidėjo? Žudynės vyksta nuo neatmenamų laikų. Žmonės šaudė vieni į kitus nuo tada, kai buvo išrasti šaunamieji ginklai. Tačiau masinės žmogžudystės šaunamaisiais ginklais yra palyginti naujas reiškinys. Bent jau JAV.

Pirmąja masine žmogžudyste Jungtinėse Valstijose, kurioje buvo panaudotas šaunamasis ginklas, laikomas Howardo Unruho „Mirties žygis“.

1949 m. rugsėjo 6 d. 28 metų vyras išėjo iš savo buto Kamdene ir per 12 minučių nušovė 13 žmonių. Likusį gyvenimą jis praleido psichiatrijos klinikoje, nė akimirkos nesigailėdamas dėl to, ką padarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne