Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 18

Nelaiminga santuoka vos nepražudė 168 lėktuvo keleivių: sunkiai suvokiamas vyro kerštas žmonai

Per paskutinį Sovietų Sąjungos gyvavimo dešimtmetį užfiksuota kelios dešimtys bandymų užgrobti lėktuvus. Paprastai užgrobėjai būdavo ginkluoti ginklais arba grasindavo susprogdinti lėktuvą, tačiau per lėktuvų išlaisvinimo operacijas dažnai žūdavo ir patys nusikaltėliai, ir jų įkaitai. 1988 m. rugpjūčio 17 d. šioje niūrioje statistikoje galėjo tapti ypač juoda diena – tą dieną vos neprarado gyvybės 168 skrydžio Kyjivas–Kuibyševas (dabar – Samara) keleiviai ir aštuoni įgulos nariai.
Vasilijus Gribas
Vasilijus Gribas

Įžvalgų apie šiuos įvykius suteikia išslaptinti SSRS valstybės saugumo komiteto (KDK) dokumentai, saugomi Ukrainos saugumo tarnybos archyvuose.

Išmestos trūkstamos prekės

Vieną 1988 m. vasaros vakarą į šiaurę nuo Kyjivo važiavo pilkas automobilis, prie kurio vairo sėdėjo apie 50 metų vyras. Maždaug už 15 kilometrų nuo miesto automobilis sustojo miško kelyje.

Automobilio vairuotojas paėmė maišą ir nuėjo į mišką. Po akimirkos jis kažką išsitraukė iš krepšio ir ėmė mėtyti. Tada grįžo į automobilį, pavažiavo nedidelį atstumą ir su maišu grįžo į mišką.

Šią procedūrą jis pakartojo dar kartą, o tada patraukė Kyjivo kryptimi.

Vairuotojas nė nenutuokė, kad jo pilką automobilį nepastebimai sekė dar penki automobiliai su KGB pareigūnais. Jiems vyras pilkame automobilyje buvo „objektas“ slapyvardžiu „Grobovas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas