Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: kaip „Trail Blazers“ priviliojo A.Sabonį, kad šis žaistų NBA

1995 m. 30-metis Arvydas Sabonis pirmąkart apsivilko „Portland Trail Blazers“ aprangą, tapdamas antroju lietuviu NBA ir vienu vyriausių visų laikų NBA naujokų. Prisivilioti Lietuvos krepšinio žvaigždę už Atlanto Portlendui nebuvo lengva. Iš pradžių kliudė geležinė uždanga, vėliau – paties A.Sabonio nenoras vykti. Tačiau tik atvykęs A.Sabonis sužavėjo amerikiečius.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / trailblazers.com nuotr.

1995 m. lapkričio 1 d., prieš pat A.Saboniui debiutuojant NBA, „The New York Times“ pasirodė išsamus laikraščio žurnalisto Tomo Friendo straipsnis apie A.Sabonį.

Jame pasakojama ir apie ilgus metus trukusius „Trail Blazers“ bandymus prisivilioti lietuvį už Atlanto, ir pirmuosius A.Sabonio žingsnius JAV.

Straipsnyje cituojami A.Sabonio komandos draugai, „Trail Blazers“ vadovai, pats A.Sabonis. Iš straipsnio galima sužinoti tiek apie A.Saboniui tekusius iššūkius išsilaikant vairuotojo pažymėjimą, tiek tai, kaip amerikiečiai vertino lietuvių milžiną prieš jam žengiant į areną.

Ką apie lietuvį rašė amerikiečiai? Portalas 15min pateikia pilną 1995 m. straipsnio vertimą. Jis prasideda žemiau.

„Žvaigždės paklydėlės viliojimas: Sabonis“

„Jo automobilis – amerikietiškas. Jo karjera buvo bohemiška. O jo alkis – iš kito pasaulio.

Arvydas Sabonis – jo patekimu į NBA rūpinosi kongresmenai, senatoriai, valstybės sekretoriai ir „Portland Trail Blazers” – baigė savo pirmąją dvigubą treniruotę, prakaituodamas it Niagaros kriokliai.

A.Sabonio paklausė, ar jis norėtų atsigerti vandens. „Alaus“, – buvo jo atsakymas.

A.Sabonis su SSRS rinktine iškovojo olimpinį auksą, su Madrido „Real“ – Europos čempionų taurę. Tačiau jis kol kas neiškovojo nieko su komanda, kuri jį „medžiojo“ devynerius metus.

„Trail Blazers“ 1986 m. jį pašaukė NBA naujokų biržoje pirmuoju savo šaukimu, 1988 m. gydė jo trūkusią Achilo sausgyslę, sukaupė 200 puslapių informacijos apie jį, maldavo Michailo Gorbačiovo, kad jį paleistų.

Bet tik dabar jie gavo jo parašą ant 3 milijonų dolerių vertės kontrakto.

Jo dešinė koja gali imti streikuoti bet kurią akimirką, bet po paskutinių ikisezoninių rungtynių „Blazers“ A.Sabonį paskiepijo nuo gripo.

Jų šios žiemos planai, susiję su A.Saboniu – rimti. Jų vykdymas prasidės jau penktadienį, kai „Blazers“ žais prieš „Vancouver Grizzlies“.

„Mes jį bandėme gauti tiek ilgai, kad visai lygai atrodo, jog jam jau 40 metų“, – sako komandos prezidentas Bobas Whitsittas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas