Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Šeštadienį Lietuvoje vyks didžiausia pasaulyje viktorina, dalyvauti kviečiami visi norintys

Jau ateinantį šeštadienį, birželio 1 d., Lietuvą ir pasaulį vėl sudrebins Pasaulio viktorinos čempionatas.
Pasaulio viktorinos čempionatas, 2023 m.
Pasaulio viktorinos čempionatas, 2023 m. / Aistės Žemaitienės nuotr.

Pasaulio viktorinos čempionatas – tai kasmet vykstanti pasaulinė viktorina, kurioje žaidėjai iš daugiau negu 40 pasaulio šalių, tarp jų ir Lietuvos, varžosi atsakinėdami į tuos pačius 240 klausimų, išverstų į vietines kalbas. Daugiausia klausimų atsakęs dalyvis tampa pasaulio viktorinų čempionu, daugiausia klausimų Lietuvoje atsakęs dalyvis – Lietuvos čempionu.

Kartą per metus vykstantis renginys yra nemokamas, dalyvauti gali kiekvienas norintis, tereikia užsiregistruoti. Viktorinos pradžia – 12 val.

Renginys vyks gyvai penkiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Mažeikiuose ir Biržuose. Registruotis galima iki gegužės 28 d., registracijos formą rasite čia.

„Penkiuose Lietuvos miestuose žaidėjai ne tik surems pečius vienas su kitu, bet ir galės pasilyginti savo žiniomis aštuoniose skirtingose temose su žaidėjais iš viso pasaulio. Mat visame pasaulyje tą pačią dieną bus užduodami tie patys klausimai – tačiau išversti į vietos kalbas“, – sako viktoriną organizuojančios Tarptautinės viktorinos asociacijos Lietuvoje atstovas Augustinas Žemaitis.

Klausimų temos - Kultūra, Istorija, Pramogos, Sportas, Gyvenimas, Komunikavimas, Pasaulis, Mokslas. Visi 240 klausimų padalinti į 2 kėlinius po 120 klausimų. Vienas kėlinys trunka valandą. Atsakymus dalyviai rašo ant popieriaus lapų.

Nuo 2006 m., kai Lietuvoje vyksta ši viktorina, jau beveik 100 žmonių džiaugėsi tapę kurio Lietuvos miesto arba temos prizininku.

Aistės Žemaitienės nuotr./Pasaulio viktorinos čempionatas, 2023 m.
Aistės Žemaitienės nuotr./Pasaulio viktorinos čempionatas, 2023 m.

„Laimėti gali daugelis – nes dažnai būna, kad net jei bendroje įskaitoje sekasi silpniau, žmogus gerai išmano kurią nors vieną temą. Pavyzdžiui, gali užimti kokią 50-ą vietą Lietuvoje, o laimėti sporto, pramogų, mokslo ar dar kokioje iš 8 temų“, – sako A.Žemaitis.

Dalyviai taip pat gali iškovoti ir reitingus bei titulus – šiuo metu 78 Lietuvos žmonės yra tapę viktorinų meistrais, o vienuolika – viktorinų didmeistriais.

Nors temų lyderių būta daug dešimčių, Lietuvos čempionas nesikeičia jau nuo 2012 m. – jau 11 kartų šį titulą iškovojo matematikas iš Vilniaus Šarūnas Dirmeikis.

Tačiau ir čia šiemet gali laukti intriga. Metų metus triumfuodavęs 10, 20 taškų ir didesniais skirtumais, pernai Šarūnas Dirmeikis savo artimiausią konkurentą įveikė vos 2 taškais (102 prieš 100).

Naujasis konkurentas – iš Olandijos į Lietuvą gyventi atvykęs Abelis Gilsingas. Tiek Šarūnas Dirmeikis, tiek A.Gilsingas jau užsiregistravo dalyvauti, tad jų dvikova vėl įvyks!

Kiek klausimų iš 240 atsakytumėte jūs? Galbūt ir jūs kurioje nors temoje „mestumėte iššūkį“ lyderiams.

„Norint dalyvauti, nebūtina būti ko nors pasiekus. Tai – galbūt vienintelis pasaulio čempionatas, kuriame gali dalyvauti kiekvienas norintis Daugelis dalyvių čia pergalės nesiekia – jie ateina gerai praleisti laiko, sužinoti daug naujo, taip pat pasirungti su savo draugais ar proto žaidimų komandų kolegomis įvairiose klausimų temose. Atmosfera kasmet puiki!“, – sako A.Žemaitis.

Pasaulio viktorinos čempionatas penkiuose Lietuvos miestuose prasidės birželio 1 d. 12:00. Norint dalyvauti, būtina registruotis iš anksto čia – https://pvc.protu.lt/#registracija . Dalyvauti gali kiekvienas norintis, rėmėjų ir organizatorių dėka dalyvavimas Lietuvoje (priešingai nei daugelyje pasaulio šalių) – nemokamas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius