Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Testas: kaip gerai pažįstate bangas ir sroves?

Dažnai žavimės tuo, ką mums dovanoja jūra – nepaprasto grožio bangas, atvėsinantį vandenį bei galimybę pasimėgauti linksmybėmis. Tačiau šis vandens telkinys slepia ir daug mums nežinomų faktų. Pavyzdžiui, ar nutuokiate, kada lūžta bangos? Jei ne, kviečiame pasitikrinti žinias.
Gelbėtojas
Gelbėtojas / Domo Rimeikos nuotr.

Kiekvienas, kuris nutaria lipti į vandenį, nori jame jaustis saugus ir ieško būdų save apsaugoti. Bet tik nedidelė dalis žino, ko iš tiesų galime tikėtis iš gaivinančių vandens telkinių.

Todėl jeigu jums iki šiol kyla klausimų, kodėl vienos bangos mažesnės, o kitos didesnės? Kur maudytis saugu? Kaip ištrūkti iš gilyn į jūrą traukiančios srovės? Pats metas pasitikrinti žinias ir atsakyti į 8 pagrindinius klausimus.

Norėdami pradėti spręsti testą, spauskite „Pradėti“. Sėkmės!

Lietuva keturis kartus viršija Europos Sąjungos vidurkį pagal skendimų statistiką. Pagrindinė problema – informacijos stoka apie saugų elgesį vandenyje ir draudimų kultūra.

Tad socialinis projektas „Saugi banga“ bando šią problemą mažinti ir gyventojams suteikia galimybę ne tik susipažinti su pagrindinėmis saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis, bet ir nurodo, ką daryti susidūrus su pavojumi vandenyje.

Visus 15min testus galite rasti specialiame 15min testų polapyje. 15min prenumeratoriai sulauks ir specialių, tik jiems siūlomų testų ir viktorinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas