Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Testas: kaip gerai žinote 15min metų knygų rinkimuose dalyvaujančias knygas ir jų autorius?

Portalas 15min šiemet jau šeštus metus iš eilės skelbia metų knygos rinkimus. Portalo suburti ekspertai bei skaitytojai sprendžia, kurie per metus pasirodę kūriniai padarė didžiausią įspūdį, turi išliekamąją vertę. Šia proga 15min kviečia pasitikrinti jėgas teste apie rinkimuose dalyvaujančias knygas ir autorius.
15min knygos 2022
15min knygos 2022 / 15min nuotr.

Rinkimai vyksta šešiose kategorijose: grožinės verstinės knygos, lietuvių autorių grožinės knygos, negrožinės verstinės knygos, lietuvių autorių negrožinės knygos, verstinė poezija, lietuvių autorių poezija. BALSUOTI GALITE ČIA.

Testą sudaro 12 klausimų – po du su kiekviena kategorija susijusius klausimus. Kai kur reikės pažinti knygos autorių, kai kur – pavadinimą.

Nenusiminkite, jei didelės dalies kūrinių ar autorių nežinosite – šio testo tikslas yra ne tik patikrinti žinias, bet ir paskatinti 15min skaitytojus susipažinti su tuo, kas vyksta literatūros pasaulyje. Galbūt kažkurio kūrinio aprašymas jus sudomins ir nutarsite perskaityti?

Testą rasite žemiau. Sėkmės!

15min metų knygų rinkimai vyksta trimis etapais. Dabar iki gruodžio 13 dienos skaitytojai gali balsuoti ir išrinkti, jų nuomone, vertingiausias per metus išleistas knygas.

Paskui ekspertų komisija balsuos dėl kiekvienoje kategorijoje 5 daugiausia skaitytojų balsų gavusių knygų. Nugalėtojai bus paskelbti gruodžio 19 dieną.

Vertinamos knygos, išleistos nuo 2021 m. lapkričio 1 dienos iki 2022 m. lapkričio 1 dienos.

Lietuvių knygų autoriams bus skirtos 500 eurų premijos, tokio paties dydžio premijos bus skirtos ir geriausiomis išrinktų verstinių knygų vertėjams – tuo pabrėžiant vertėjų, kurie lietuvių kalba prakalbina užsienio kūrinius ir neretai lieka šešėlyje, svarbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi