Daugiau straipsnių

Testas: Kiek žinote apie kibernetinį saugumą?

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Tema gali atrodyti sudėtinga, tačiau ji yra itin svarbi ne tik verslui, bet ir kiekvienam iš mūsų. Nepatikimi laiškai, prie laiškų prisegti dokumentai, įtartini skambučiai ir klaidingos SMS žinutės – tai vadinama socialine inžinerija. Tai taktika, kurią naudoja įsilaužėliai, siekdami manipuliuoti asmenimis ir priversti juos atskleisti konfidencialią informaciją.

Testas: Kiek žinote apie kibernetinį saugumą?

Visoje Europoje kiekvienų metų spalio mėnuo minimas kaip kibernetinio saugumo mėnuo. Nuo socialinių tinklų iki bankinių operacijų – mūsų asmeninė ir finansinė informacija yra potencialus kibernetinių nusikaltėlių taikinys. Todėl svarbu nuolat mokytis apie saugias praktikas internete, įdiegti patikimas apsaugos priemones ir stiprinti savo įgūdžius, kad galėtume efektyviai apsaugoti savo duomenis bei privatumą nuo nuolat besikeičiančių grėsmių.

Šis mėnuo yra puiki proga atkreipti dėmesį į naujausias kibernetinio saugumo tendencijas ir priemones, kurios padeda mums visiems tapti saugesniais internetinėje erdvėje. ESET paruoštas testas – puiki galimybė ne tik įsivertinti, kiek žinote apie socialinę inžineriją ir kibernetinį saugumą, bet ir laimėti šaunius prizus: penkias firmines ESET dovanas ir „Gera dovana“ 100 eurų vertės kuponą.

„Eset" nuotr./Testas: Kiek žinote apie kibernetinį saugumą?
„Eset" nuotr./Testas: Kiek žinote apie kibernetinį saugumą?