Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 būdų sutaupyti puikioms slidinėjimo atostogoms

Visi mėgstantys slidinėti žino, kad tai nėra pigus užsiėmimas. Skrydžiai į kalnų kurortus, nakvynės, keltuvų bilietai, įrangos nuoma, pamokos, maitinimas ir apranga – viskam išleidžiama didelė dalis atostogų biudžeto. Siūlome kelis būdus, kaip slidinėjimo keliones pasidaryti pigesnes.
Atostogos ant slidžių
Atostogos ant slidžių / Travel On Spot montažas

Informacija parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Travel On Spot nuotr./Madona di Kampilijo
Travel On Spot nuotr./Madona di Kampilijo

1. Užsisakykite namelius kalnuose iš anksto

Tai vienas patikimiausių būdų gauti geriausią nakvynės kainą patogiausioje vietoje. Kuo anksčiau suplanuosite savo kelionę, tuo daugiau laimėsite. Antra vertus, didesnėms žmonių kompanijoms tai tikrai nelengva užduotis, o žiemą prieš pat kelionę užsakomų viešbučių kainos gali išaugti net dvigubai ar trigubai, dažnai viešbučių nelieka iš viso.

123rf.com nuotr./Avoriaz miestelis Saulės vartų slidinėjimo kurorte
123rf.com nuotr./Avoriaz miestelis Saulės vartų slidinėjimo kurorte

2. Ieškokite pigesnių nakvynės variantų

Jei jums terūpi vienintelis dalykas – leistis nuo kalno slidėmis ar snieglente, vertėtų atkreipti dėmesį į pigius nakvynės variantus. Net gana brangiame Monblano Šamoni slidinėjimo kurorte galima rasti svečių namų, kuriuose nakvynė tekainuos 15–20 eurų už naktį.

Travel On Spot nuotr./Tinjė, Prancūzijos Alpės
Travel On Spot nuotr./Tinjė, Prancūzijos Alpės

3. Pasidairykite nakvynės atokiau nuo kurorto centro

Be to, verta pasidairyti nakvynės atokiau nuo kurorto centro ar slidinėjimo trasų. Nustebsite, kiek daug gali reikšti keli kilometrai. Gal ir neįčiuošite iš trasos tiesiai į savo namų kiemą, bet didesnę dalį biudžeto galėsite skirti kitiems malonumams.

Populiariausi slidinėjimo kurortai būna ir brangesni, ir labiau užgrūsti turistų. Tereikia pasižvalgyti greta esančių miestelių ar mažiau populiarių trasų ir gausite geresnę kokybę už mažesnę kainą. O nukakti iki norimų trasų daugeliu atveju galima ir viešuoju transportu.

Travel On Spot nuotr./Slidinėjimas Červinijoje
Travel On Spot nuotr./Slidinėjimas Červinijoje

4. Gaudykite akcijas ir dalyvaukite lojalumo programose

Įgudę interneto paslaugomis naudotis keliautojai tikrai ras nuolaidų ir taupymo būdų. Tikrinkite kelionių organizatorių pasiūlymus internete – ten visada bus keli nukainoti variantai. O ieškantiems pigesnės nakvynės siūlome regsitruotis viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ lojalumo programoje. Čia užsakydami nakvynes kaupsite lojalumo taškus. Vėliau juos galėsite panaudoti kelioms namokamoms nakvynėms kalnų kurorte.

5. Skolinkitės, nuomokitės ar pirkite dėvėtą įrangą ir drabužius

Geras jausmas turėti savo slidinėjimo įrangą, tačiau jei slidinėti keliaujate tik kartą per metus – visko iš eilės pirkti neverta. Smulkmenas ir daug kartų panaudojamus daiktus skolinkitės iš draugų, paieškokite, kur galite pigiai išsinuomoti slides ar snieglentę dar prieš skrisdami į kalnus.

O jei vis tiek norite turėti savo įrangą ir aksesuarus, pirmiausia jų paieškokite dėvėtų daiktų prekyvietėse ir pardavimo portaluose. Tikrai rasite pigesnių beveik naujų daiktų. Be abejo, daug pigesnės slidinėjimo įrangos rasite ir pavasarį – pasibaigus sezonui. Tad čia itin tinka posakis: slides tepk vasarą.

O jei turite sukaupę visą reikalingą įrangą ir didžiąją metų dalį ją laikote sandėliuke, pabandykite daiktus išnuomoti. Tokių galimybių suteikia dalijimosi portalai internete. Uždirbtus pinigus taip pat galėsite investuoti į atostogas kalnuose.

6. Dairykitės patrauklių skrydžių pasiūlymų

Kaip nakvynės atveju, taip ir skrydžių – reikia gerokai padirbėti, peržiūrėti bilietų pardavimo portalus ir paplanuoti viską iš anksto. Dažnam kyla pagunda skristi pigiomis oro linijomis, bet, jei turite bagažą ir slides, verta pigius skrydžius palyginti su standartinių oro linijų. Žiemos sezonui visos oro linijų bendrovės planuoja įvairias akcijas, tad pasistenkite tai išnaudoti.

Travel On Spot nuotr./Naktinis gyvenimas Madona di Kampilijo slidinėjimo kurorte
Travel On Spot nuotr./Naktinis gyvenimas Madona di Kampilijo slidinėjimo kurorte

7. Priešpiečius pasiimkite su savimi į kalnus

Atskridote į kalnus, turite kur gyventi, išsinuomojote arba pigiau nusipirkote įrangą, lieka tik čiuožti kalnų šlaitais. Bet ir čia lengvai galite sutaupyti kelis eurus.

Jei dažnai slidinėjate, esate pastebėję, kad prie slidinėjimo trasų įsikūrusiuose restoranuose tenka brangiai mokėti dažnai už ne tokį jau ir skanų maistą. O kur dar milžiniškos eilės ištroškusių ir išalkusių slidininkų, didelis šurmulys ir mažai vietos.

Siūlome maisto priešpiečiams nusipirkti miestelio parduotuvėje, pasiruošti juos nakvynės vietoje ir pasiimti su savimi į kalnus. Išalkę visada galėsite susirasti ramią vietelę saulės atokaitoje ir skaniai papietauti su vaizdu į kalnų viršūnes.

Keltuvai
123rf.com nuotr./ Keltuvai

8. Sutaupykite keltuvų bilietams

Keltuvų bilietai taip pat sudaro nemažą dalį slidinėjimo atostogų biudžeto. Jei esate pradedantysis, kelias pirmas dienas galite naudotis pigesniais arba visai nemokamais paprastesnių trasų keltuvais. Ir net jei puikiai slidinėjate, viena ar dvi dienos poilsio be slidžių taip pat gali būti puiki atostogų programa. Priklauso nuo kurorto, tačiau daug kur aplink tikrai rasite įvairių pramogų ir veiklos. Taip slidinėjimo atostogos taps dar turiningesnės.

Patiems entuziastingiausiems ir didelę dalį žiemos sezono kalnuose praleidžiantiems slidininkams taip pat verta pasidomėti sezoniniais bilietais, kurie gali net ir labai greitai atsipirkti. Jų kaina būna panaši į dviejų trijų savaičių keltuvų kainas slidinėjimo kurortuose.

Travel On Spot nuotr./Červinija
Travel On Spot nuotr./Červinija

9. Važiuokite su giminėmis

Jei turite vaikų, dažnai tenka prisitaikyti prie situacijos. Viena galimybių – kartu vykti pakvieskite ir senelius. Jiems bus smagu pabūti kalnuose ir su anūkais, o jums bus daug laisvo laiko žiemos pramogoms. Geriausia, kad vakare turėsite daug laiko pabūti visi kartu. Be to, jei slidinėja ir seneliai, pamainomis galėsite prižiūrėti vaikus. Daugiau žmonių – pigesnės paslaugos ir namelio nuoma.

Montegudauri.com nuotr./Slidinėjimas Gudauryje, Gruzijoje
Montegudauri.com nuotr./Slidinėjimas Gudauryje, Gruzijoje

10. Ieškokite alternatyvių slidinėjimo trasų

Slidinėjimo atostogas tikrai galima sujungti su pažintinėmis kelionėmis.

Populiariausios vietos Italijoje, Prancūzijoje, Austrijoje ir Šveicarijoje per sezoną tikrai gali kandžiotis kainomis.

Todėl verta apgalvoti įvairias alternatyvas – iš Baltijos šalių keliauti automobiliu į artimesnius ar tolesnius slidinėjimo kurortus Europoje.

O kur dar Kaukazo kalnų kurortai Gruzijoje – ten ir kainos nesikandžioja, ir gruziniškos egzotikos daug. Mėgstantiems nuotykius Iranas taip pat gali pasiūlyti įdomias slidžių trasas. Geras sąlygas slidinėti rasite ir Skandinavijos šalyse, o ir skrydžiai iš Baltijos šalių gana pigūs.

Panaudokite bent kelis šių patarimų planuodami savo keliones ir sutaupysite kitoms atostogoms prie jūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento