Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 gražiausių mažų miestelių Europoje

Gyvename tobulame žemyne, nes nedidelėje teritorijoje galima mėgautis didele skirtingų kultūrų, kalbų, maisto, architektūros įvairove. Per dieną gali pervažiuoti net kelias šalis. „Travel Update“ išskiria 10 nedidelių Europos miestelių, kuriuos tikrai vertėtų aplankyti automobiliu keliaujant po Europą.
Vokietija
Vokietija / 123rf.com nuotr.

Daug mažų Europos miestelių žymiai geriau atlaikė karus nei didieji žemyno miestai, kurie būdavo bombarduodami. Juose iki šiol yra išlikę senoviniai istoriniai pastatai. Taip pat mažuose miesteliuose panoramos nedarko dangoraižiai.

10. Brašovas, Rumunija

Ritos Pilipavičiūtės nuotr./Transilvanijos miestas Brašovas
Ritos Pilipavičiūtės nuotr./Transilvanijos miestas Brašovas

Brasovas yra įsikūręs Transilvanijoje, yra apsuptas kalvų ir kalnų. Architektūra čia atspindi viduramžių laikus, galima rasti nemažai Vokietijos įtakos. Didelis pliusas – nebrangus ir itin skanus maistas. O visai šalia – ir Brano pilis, dar vadinama Drakulos pilimi.

9. Briugė, Belgija

Šiaurės Belgijoje esanti Briugė yra vienas geriausiai išsilaikiusių viduramžių miestų Europoje. Ne be reikalo jo istorinis centras yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Palyginus su kitais Belgijos miestais, Briugė išsiskiria senoviniu šarmu, kurį sukuria senieji kanalai, viduramžių sienos ir architektūra.

8. Rotenburgas, Vokietija

123rf.com nuotr./Rotenburge prie Tauberio
123rf.com nuotr./Rotenburge prie Tauberio

Rotenburgas dažnai vadinamas vienu žaviausių ne tik Vokietijos, bet ir visos Europos miestų. Išlikusios jo XIV a. sienos supa akmenimis grįstas gatves, pusiau medinius namus. Miestas, kuris atrodo kaip vokiška viduramžių pasaka. Kadangi miestelis itin populiarus tarp turistų, gera mintis čia užsisakyti nakvynę ir jį patyrinėti anksti ryte arba vėlai vakare, nes dauguma jį lankančiųjų čia stabteli tik kelioms valandoms dienos metu.

7. Kolmaras, Prancūzija

Elzaso vyno regione šiaurės rytų Prancūzijoje esantis Kolmaras keletą kartų mainė šeimininkus – priklausė tai vokiečiams, tai prancūzams, kol galiausiai tapo Prancūzijos dalimi. Tokia susipynusi istorija akivaizdi ir miestelio architektūroje – prancūziška elegancija čia maišosi su vokišku stiliumi.

6. Dubrovnikas, Kroatija

123rf.com nuotr./Dubrovnikas, Kroatija
123rf.com nuotr./Dubrovnikas, Kroatija

Dubrovnikas ir taip buvo mylimas turistų miestas, tačiau po to, kai jam dėmesio suteikė „Sostų karų“ serialas, šis Kroatijos perlas tapo vienu populiariausių krypčių Europoje. Pietų Kroatijoje, Adrijos krante, įsikūręs Dubrovnikas didžiuojasi 2 km ilgio akmeninėmis sienomis, taip pat iš kalkakmenio blokų pastatytais senoviniais pastatais ir gatvėmis. XV ir XVI a. šis prekybos uostas iškilo kaip turto ir įgudusios diplomatijos sinonimas.

5. Ronda, Ispanija

123rf.com nuotr./Ronda
123rf.com nuotr./Ronda

Andalūzija yra vienas įdomiausių regionų Europoje. Taigi Rondos miestelio tikrai negalima aplenkti. Rondą perpus skelia status tarpeklis, kuris sukuria dramatišką atmosferą. Rondos istorija – ilga ir įdomi. Pirmieji čia atsikėlė keltai, tuomet gyveno ir romėnai, ir vestgotai, ir barbarai. Andalūzija yra puikus regionas kelionėms automobiliu – iš Rondos dar galite nuvykti į daugybę kalnuose įsikūrusių kitų miestelių.

4. Alberobelas, Italija

Šis pietų Italijos miestelis yra žinomas dėl čia esančių užburiančių Trulli pastatų. Tai vienaukščiai, apskrito arba kvadrato plano pastatai, dengti kūginiais akmeninių plytelių stogais. Tokių struktūrų visame mieste yra daugiau nei 1,5 tūkst., o kai kurie buvo pastatyti dar XV a. Dar didelis pliusas – čia beveik nėra turistų minių, nes miestelis ganėtinai retai patenka į lankytinų vietų sąrašą.

3. Kochemas, Vokietija

123rf.com nuotr./Kochemas
123rf.com nuotr./Kochemas

Kochemas yra tradicinis vokiškas miestelis su pusiau mediniais namais, įsikūręs prie Mozelio upės. Ši vieta – žygių mėgėjų rojus. Nuostabiai gražiame upės slėnyje yra daugybę takų, kuriais žengiant galima žavėtis gamta. Virš miesto stūkso įspūdinga pilis, kurią būtina irgi aplankyti. O vienas populiariausių užsiėmimų šioje vietoje – plaukimas laivu Mozelio upe ir vietinio vyno gurkšnojimas.

2. Lauterbrunenas, Šveicarija

Ši vieta tokia graži, kad net sunku patikėti, jog ji reali. Tai nuostabiai žavūs šveicariški kaimeliai, įsikūrę tarsi iš JAV atkeltame Josemičio slėnyje. Aplink kiek tik nori takų pasivaikščiojimams kalnuose, o jeigu jų pritrūktų – keltuvai jus pakels į aukštesnes vietas, iš kurių jų vingiuoja dar daugiau. Tai viena nuostabiausių vietų pasaulyje žavėtis gamta.

1. Činkve Terė (Cinque Terre), Italija

123rf.com nuotr./Manarola, Italija
123rf.com nuotr./Manarola, Italija

Maždaug XI a. įkurta Činkve Terė yra penki kaimeliai palei šiaurės vakarinį Italijos krantą. Ši teritorija yra įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir yra viena mylimiausių turistinių vietų pasaulyje. Nesunku pamatyti, kodėl į jūrą žvelgiantys namai čia pastatyti ant stačių skardžių. O kur dar vietos virtuvė, kuri privers užmiršti bet kokias dietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas