Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 kelionių, kurios gali pakeisti jūsų gyvenimą

Vienos kelionės įsimena ilgam dėl ypatingo laiko – laisvi metai po mokyklos, medaus mėnuo, ilgai lauktos atostogos. Kitos kelionės įstringa atmintin dėl išbandytų naujų dalykų, patirtų nuotykių, sutiktų žmonių. Dar vienas keliones planuojame tam, kad pakeistume savo gyvenimą, o kai kada pačios situacijos mus susiranda ir atsiduriame ten, kur net nesvajojome būti.
Nardymas Jamaikoje
Nardymas Jamaikoje / 123rf.com

Štai dešimt pasaulio kraštų, į kuriuos nuvykę turėsite galimybę patirti savo gyvenimo kelionę, nesvarbu, tai bus susiję su menu ir kultūra ar gamtos stebėjimu, įdomiais žmonėmis ir sportu.

123rf.com /Saulėlydis virš sultono Ahmedo mečetės
123rf.com /Saulėlydis virš sultono Ahmedo mečetės

1. Stambulas, Turkija

Tai miestas, kurio energetika, religija, istorija, žmonės, kvapai, garsai, atmosfera bet kuriam keliautojui sukelia šiurpuliukus ant odos. Istorinis miesto centras, žėrintis prabanga ir užburiantis savo paslaptimis – vien tai verta pamatyti.

Be jo, dar yra daugybė miesto rajonų, kurie kaip atskiros valstybės randa savo vietą dideliame megapolyje. Stambule rasite viską, ko tikitės iš Turkijos ir vieno didžiausių pasaulio istorinių centrų. Kad ir kokia proga atsidursite Stambule, žinokite, kad tai miestas, kuriame gali atsitikti bet kas.

2. Baganas, Mianmaras

Shutterstock.com/Bagano miesto šventyklos
Shutterstock.com/Bagano miesto šventyklos

Budistų šventyklų kompleksas Bagane, turistų dar neatrastame Mianmare, tikrai privers jus aikčioti. O svarbiausia – jums nereikės pečiais stumdytis su kitais turistais norint įamžinti gražų saulėtekį virš šventyklų. Tai net 2 tūkst. šventyklų, išlikusių iš galingos karalystės kadaise pastatytų 10 tūkst. didingų statinių.

Visas Mianmaras yra tarsi nešlifuotas deimantas, tūnantis Tailando, Vietnamo ir Kambodžos šešėlyje. Čia mažiau išvystytos turizmo paslaugos, labai menkas pragyvenimo lygis, bet autentikos ir egzotikos prasme tokią kelionę prisiminsite ilgam. Įkelkite koją į Mianmarą – nesigailėsite.

3. Karibų jūra ir jos mažos salos

Vytaro Radzevičiaus nuotr./Karibuose daugelio žmonių gyvenimas verda jachtose
Vytaro Radzevičiaus nuotr./Karibuose daugelio žmonių gyvenimas verda jachtose

Buriavimas – tai užsiėmimas, kuris suteikia daugiausia pažinimo džiaugsmo. Karibų jūroje išsinuomoti jachtą ir patraukti per mažytes salas yra ypač smagu, nes kiekvienoje salų atrasite ką nors nauja ir nematyta. Daugelis Karibų jūros kampelių yra atokiau nuo turistinių centrų. Šiltas jūros vanduo, jachta ir skirtingos salos gali jus įkvėpti dar didesniems gyvenimo iššūkiams.

4. Holi festivalis, Indija

AFP/„Scanpix“ nuotr./Holi festivalis Indijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Holi festivalis Indijoje

Šis vaivorykštės spalvų festivalis jau yra tapęs globaliu reiškiniu. Vis dėlto norintys pajusti tikrą induistų šventės žavesį turėtų keliauti tiesiai į Indiją. Šventyklų miestai Matura ir Vrindavanas pavasarį tampa tikra spalvų ir džiaugsmo meka. Tai šventė, kurioje su džiaugsmu galėsite atleisti visas skriaudas kitiems ir pačiam sau. Ir tai, be abejo, pakeis jūsų požiūrį į kai kuriuos dalykus.

5. Didysis barjerinis rifas, Australija

123rf.com nuotr./Didysis barjerinis rifas, Australija
123rf.com nuotr./Didysis barjerinis rifas, Australija

Tai nepakartojama vieta netoli Australijos krantų, kurioje nardydami dar kartelį suvoksite, koks mažas ir nereikšmingas esate šiame gyvybės pilname pasaulyje. Beveik 3 tūkst. rifų gyvena milijardai įvairiausių gyvių, o mokslininkai dar ir šiandien ten sugeba atrasti naujų, nematytų.

Antra vertus, rifas yra tarsi gyvas mūsų planetos trapumo įrodymas. Šylant jūrų vandeniui ir keičiantis klimatui ši neįsivaizduojama ekosistema irgi po truputį nyksta. Galbūt paplaukioję didžiajame barjeriniame rife imsite dar labiau rūpintis jus supančia aplinka.

6. Safaris ir Rytų egzotika, Rytų Afrika

123rf.com /Raganosis Ol Pejetos gamtos rezervate Rytų Afrikoje
123rf.com /Raganosis Ol Pejetos gamtos rezervate Rytų Afrikoje

Rytų Afrikos valstybės dažnai vadinamos žemyno širdimi. Ir ne tik dėl to, kad čia galima pamatyti didžiausius pasaulio žinduolius ar jų migraciją Serengečio nacionaliniame parke.

Kenija ir Tanzanija šmėžuoja žymiojo rašytojo Ernesto Hemingway kūriniuose kaip žalių kalvų ir nuotykių ieškotojų kraštas. Arabiškoji Indijos vandenyno pakrantė ir egzotiškasis Zanzibaras traukia savo kvapais ir skoniais. Ištvermingieji Kenijos bėgikai garsina šalį per sportines žaidynes, o unikalios ir labai skirtingos gentys intriguoja savo neįprastu gyvenimo būdu.

Be to, Ugandos džiunglėse organizuojami išskirtiniai turai, per kuriuos galima stebėti didžiausias mūsų planetos žmogbeždžiones – gorilas. Rytų Afrika yra didžiausias kiekis egzotikos už prieinamą kainą ir gana saugiomis sąlygomis.

7. Kiotas, Japonija

123rf.com nuotr./Šventykla Kiote
123rf.com nuotr./Šventykla Kiote

Visa Japonija yra žemė, kurią bent kartą gyvenime reikėtų aplankyti. Tai tarsi kitas pasaulis, kuriame labiausiai jaučiama technologijų įtaka žmonijai, kitoks gyvenimo būdas ir savitos tradicijos. Jei viešint Japonijoje pabos greitieji traukiniai, skubantys žmonės ir aplink žėrintys ekranai, keliaukite į Kiotą.

Tai senosios imperijos sostinė, kur gausu pagodų ir šventyklų, kur arbatos ceremonijos gali trukti valandų valandas. Čia rasite laiko ir vietos meditacijai, filosofijai ir įdomioms pažintims.

VIDEO: Pasivaikščiojimas po Kiote esančią šintoizmo šventyklą Fushimi Inari

8. Buenos Airės, Argentina

123rf.com /Tango Buenos Airės gatvėse
123rf.com /Tango Buenos Airės gatvėse

Argentinos sostinė – vienas seksualiausių miestų pasaulyje. Dėl savo aistros tango šokiui ir futbolui argentiniečiai žinomi visur. Tad jei norite išmokti tango ar pasinerti į futbolo pasaulį – Buenos Airėse būtina apsistoti ilgesniam laikui.

Šis miestas turi ir dar vieną ypatybę. Tai daugiausia knygynų turinti pasaulio sostinė. Tad keliautojai, vis dar mėgstantys skaityti popierines knygas, čia pasijus tarsi rojuje. Knygos, futbolas, tango, puikus klimatas, geras vynas, skanūs kepsniai... Rojus žemėje ne tik knygų mylėtojams!

9. Vakarų pakrantė, JAV

123rf.com /Santa Monikos paplūdimys
123rf.com /Santa Monikos paplūdimys

Kad ir kiek daug stereotipų girdime apie Ameriką, JAV tikrai galima patirti puikiausių gyvenime įspūdžių. Jei nežinote, ko toje šalyje griebtis pirmiausia, pabandykite greitkeliu pervažiuoti Kalifornijos pakrantę palei Ramųjį vandenyną nuo San Diego iki San Fransisko. Čia ne tik išvysite filmuose matytas vietas, iš vandenyno kyšančius kalnus, bet ir turėsite galimybę paplaukioti banglente, pasikaitinti saulėje ir pagyventi bei paatostogauti kaip tikri amerikiečiai.

10. Balis, Indonezija

123rf.com /Banglentininkė Balyje
123rf.com /Banglentininkė Balyje

Kaip ir Japoniją, taip ir visą Indoneziją vertėtų aplankyti bent kartą gyvenime. Tai tropinių miškų ir įdomių žmonių šalis. Jei reikėtų išsirinkti vietą, kurioje turėtumėte apsistoti ilgesnį laiką, tai būtų Balis. Net jei tai turistų mėgstama sala, vis tiek joje rasite ramų kampą. Puikus maistas, nepakartojami vaizdai ir vakarėliai iki ryto – tai, ko reikia geroms gyvenimo atostogoms. Tai laisvės sala, kurioje jus tikrai pagaus įkvėpimas veikti daugiau, nei darėte iki šiol.

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas