Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

10 nuostabių dalykų, kuriuos galima nuveikti Egipte

Egiptas – puiki vieta turistams, kurių čia kasmet apsilanko milijonai. Žinoma, ši šalis labai viliojanti ne tik dėl savo lankytinų objektų, bet ir todėl, kad turistai čia viską gali išvysti bei patirti ištisus metus.
Nardymas Raudonojoje jūroje
Nardymas Raudonojoje jūroje / 123RF.com nuotr.

Egiptas garsėja kultiniu jodinėjimu kupranugariais šalia piramidžių, apsuptų saulės ir dykumų, tviskančiu auksu, įdomiais piešiniais, labai sena bei turtinga istorija. Kasmet Egipte apsilanko vis daugiau žmonių, o tai atsispindi ir vis naujai besikuriančiuose viešbučiuose, rašoma „The Travel“.

Čia turistai turi šansą išmėginti įvairiausius dalykus, tarp kurių: kruizas didinga Nilo upe, žygis į legendinį Sinajaus kalną, nardymas po paslaptingą povandeninį pasaulį ir t. t.

10. Skrydžiai karšto oro balionu virš Luksoro

Tai nėra pirmas dalykas, kurį potencialus Egipto lankytojas tikisi perskaityti, ar ne? Tačiau šios šalies kraštovaizdžio nužvelgimas iš paukščio skrydžio – nepakartojama patirtis. Privačios pervežimo agentūros turistams iki oro baliono siūlo nuplaukti laivu, o tada – laikas kilti! Skrydyje virš Luksoro galima nužvelgti muziejų po atviru dangumi, daugybę paminklų ir šventyklų.

123RF.com nuotr. / Skrydžiai karšto oro balionais virš Luksoro
123RF.com nuotr. / Skrydžiai karšto oro balionais virš Luksoro

9. Jodinėjimas kupranugariais

Vien tik jodinėjimas kupranugariu būtų įsimintina kelionė, tačiau įsivaizduokite, kad šį jodinėjimą galima derinti dar ir su vakariene bei papildomu šou. Egipte siūlomos kelionės, kurių metu turistai gali praleisti dieną važinėjant limuzinu, keturračiais, jodinėjant kupranugariais. Tokios kelionės metu apžiūrimos piramidės, apsiperkama, ragaujami gardūs patiekalai bei stebimi specialūs pramoginiai renginiai.

123RF.com nuotr. / Jodinėjimas kupranugariais
123RF.com nuotr. / Jodinėjimas kupranugariais

8. Apsilankymas piramidėse

Viena iš žymiausių pasaulio vietų yra Gizos piramidės Egipte. Jos buvo pastatytos pačioje žmonijos eros pradžioje, prieš maždaug 5000 metų. Įdomu, kad Egipte daugiausiai uždirbama iš turistų, kurie lanko šias piramides. Čia yra 3 pagrindinės piramidės, iš kurių viena – Gizos – pati seniausia ir labiausiai žavinti turistus. Lankytojai čia turėtų praleisti apie 3 valandas, per kurias jie gali apžiūrėti piramidės vidų, apsilankyti panoraminėje vietoje ir, kaip buvo minėta anksčiau, pajodinėti kupranugariais.

123RF.com nuotr. / Gizos piramidės
123RF.com nuotr. / Gizos piramidės

7. Kruizas Nilu

Egipte turistai mėgaujasi kruizais Nilo upe, kurių metu jie turi galimybę pažinti Asuaną ir Luksorą bei pakeliui pamatyti kitas įdomias vietas. Nors kruizas yra populiariausias pasirinkimas, turistai čia gali rinktis ir mažą medinį laivelį, vadinamą dahabija. Tai geriausias pasirinkimas tiems, kurie nori plaukti su mažesne grupe, taip pat – romantiškų įspūdžių ieškančioms poroms.

123RF.com nuotr. / Kruizas Nilu
123RF.com nuotr. / Kruizas Nilu

6. Egipto muziejus

Čia turistai ras didžiausius pasaulyje Egipto artefaktus. Juk ir visame pasaulyje garsi Tutanchamono kaukė yra būtent šiame muziejuje. Kita populiari muziejaus dalis – Karališkųjų mumijų kambarys. Muziejus dirba nuo 9 iki 19 valandos. Norint dalyvauti ekskursijoje su gidu arba patekti į Karališkųjų mumijų kambarį, reikia sumokėti papildomą mokestį.

123RF.com nuotr. / Tutanchamono kaukė
123RF.com nuotr. / Tutanchamono kaukė

5. Dahšūro piramidės

Lenktoji piramidė ir Raudonoji piramidė yra seniausios visame Egipte. Turbūt būtent egiptiečiams pavyko pastatyti pirmąją pasaulyje lygiabriaunę – Raudonąją piramidę. Turistai, apsilankę šiose piramidėse, neabejotinai pajaučia įvairių potyrių, gal netgi daugiau nei kultinėse Gizos piramidėse. Norintieji patyrinėti Dahšūro piramidžių vidų, turėtų leistis į nuotykius tamsiais tuneliais, kur apžiūrimos senovinės patalpas.

123RF.com nuotr. / Lenktoji piramidė
123RF.com nuotr. / Lenktoji piramidė

4. Žygis į Sinajaus kalną

Manoma, kad čia Mozė gavo dešimt Dievo įsakymų. Sinajaus kalnas yra populiari religinė vieta. Norėdami pamatyti saulėtekį viršūnėje, turistai turėtų pradėti žygį prieš pat aušrą. Žygeiviai gali rinktis vieną iš dviejų kelių į viršūnę: vienas jų yra lengvesnis ir platesnis, o kitas – trumpesnis ir sudėtingesnis.

123RF.com nuotr. / Sinajaus kalnas
123RF.com nuotr. / Sinajaus kalnas

3. Nardymas Raudonojoje jūroje

Raudonoji jūra yra viena populiariausių pasaulyje nardymo vietų. Nardymo metu turistai išvysta laivų nuolaužas, kurias gali tyrinėti. Vanduo labai šiltas, skaidrus ir pilnas gražios bei spalvingos jūros gyvūnijos. Geriausias laikas turistams čia apsilankyti – spalio–balandžio mėnesiai, nes tuo metu temperatūra nebūna pernelyg didelė.

123RF.com nuotr. / Nardymas Raudonojoje jūroje
123RF.com nuotr. / Nardymas Raudonojoje jūroje

2. Karalių slėnis

Karalių slėnis yra karališkoji kapavietė, kurioje aplankomi gražiai dekoruoti Egiptą valdžiusių faraonų kapai. Nors čia yra daugiau kaip 60 kapaviečių, tik kelios iš jų atviros visuomenei. Lankytojai vietovėje ras 8 kapavietes, tačiau tik tris iš jų galima aplankyti su įėjimo bilietu. Žinoma, daugelis nori apžiūrėti Tutanchamono kapą, bet už jo lankymą reikia mokėti papildomai.

123RF.com nuotr. /Hačepsutos laidojimo šventykla, Karalių slėnis
123RF.com nuotr. /Hačepsutos laidojimo šventykla, Karalių slėnis

1. Paplūdimiai

Egipte yra daug paplūdimių, kurie atitinka kiekvieno lankytojo skonį. Šarm aš Šeichas yra populiarus kurortas, kuriame gausu viešbučių, restoranų ir daug pramogų. Šis kurortas puikiai tinka šeimoms. Štai Dahabe turistai gali rasti lagūną, o joje siūlomos tikrai nebrangios nardymo paslaugos. Dahabe Egipto svečiai visiškai atsipalaiduoja ir bambukiniuose nameliuose prie vandens.

123RF.com nuotr. / Šarm aš Šeichas
123RF.com nuotr. / Šarm aš Šeichas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius