Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 patikimų patarimų, kaip užmigti ilgai skrendant lėktuvu

Atrodo, kad visiems turėtų būti gan lengva užsnūsti lėktuve, tačiau nerimas prieš skrydį, būsimų įvykių laukimas ir bendras jaudulys dėl kelionės į naują vietą dažnai trukdo panirti į sapnus, rašoma „The Travel“.
Miegas lėktuve
Miegas lėktuve / 123RF.com nuotr.

Šie patikimi patarimai (daugelis iš jų paremti moksliniais tyrimais) padės keleiviams greičiau užmigti.

10. Užsiimkite vietą prie lango

Vieta prie lango yra ne tik labai mėgstama tų, kurie nori gerai matyti apačioje esantį kraštovaizdį, bet ir puikiai tinka miegoti skrendant. Sėdint kitur, gali tekti praleisti tuos, kurie nori išeiti, o tai reiškia nuolatinius trukdžius. Todėl tikslinga rinktis vietą prie lango, nes keleivis gali tikėtis ramaus sėdėjimo savo vietoje.

9. Apsvarstykite galimybę užsisakyti naktinį skrydį

Dar vienas variantas užsitikrinti miegą per tolimą kelionę – užsisakyti naktinį skrydį. Tai puikus būdas užmigti tuo metu, kai organizmas jau natūraliai užprogramuotas miegoti. Be to, yra mažesnė tikimybė, kad sutriks organizme esantis melatoninas, nes lauke bus tamsu, priešingai nei keliaujant dieną, kai lėktuvo saloną užpildo natūrali šviesa.

123RF.com nuotr. / Naktinis skrydis
123RF.com nuotr. / Naktinis skrydis

8. Naudokite miego programėles arba sudarykite specialų miego grojaraštį

„Casper“ rekomenduoja užmigti ne naudojant baltąjį triukšmą (t. y. ventiliatorių arba ramią muziką), o klausantis rausvojo triukšmo. Rausvasis triukšmas – tai bet koks garsas, kurio garsas palaipsniui mažėja, o ne išlieka to paties stiprumo. Pavyzdžiui, paplūdimyje besiritančių bangų ar lietaus garsas.

7. Skaitykite knygą, kad nuramintumėte nervus ir išvargintumėte akis

Tie, kurie knygas skaito prieš miegą arba tiesiog dienos pabaigoje, gali patvirtinti, kad mieguistos akys iš tiesų yra labai realus dalykas. Skaitymas natūraliai nuvargina mūsų protą ir, kaip papildomas privalumas bandantiems užmigti, mūsų akis. Todėl skaitymas skrendant gali padėti dėmesį sutelkti į vieną dalyką ir leisti protui natūraliai, palaipsniui užmigti.

123RF.com nuotr. / Skaitymas lėktuve
123RF.com nuotr. / Skaitymas lėktuve

6. Investuokite į triukšmą slopinančias ausines

Triukšmą slopinančios ausinės ypač naudingos tiems, kurie keliauja dieną ir gali susidurti su garsiai kalbančiais asmenimis. Ausinės taip pat gali būti naudingos leidžiant rausvąjį triukšmą, kuris buvo aprašytas aukščiau.

123rf.com nuotr. / Lėktuve su vaiku
123rf.com nuotr. / Lėktuve su vaiku

5. Iš naujo nustatykite vidinį laikrodį

Jei užmigimo lėktuve problema labiau susijusi su laiko skirtumu, o ne su užmigimu lėktuve, naudinga prieš kelias dienas pradėti naują rutiną. Norint prisitaikyti prie laiko skirtumo, pravartu eiti miegoti keliomis valandomis anksčiau arba vėliau, kad organizmas būtų pasirengęs netrukus pasikeisiančiam laikui. Net jei tai bus tik valanda ar dvi, tikėtina, kad tai palengvins procesą, kai ateis laikas miegoti naujoje vietoje.

123RF.com nuotr. / Miegas
123RF.com nuotr. / Miegas

4. Nevartokite kofeino ir saldžiųjų gėrimų

Kofeino ir saldžiųjų gėrimų atsisakymas taip pat padės greičiau užmigti. Prieš lipdami į lėktuvą venkite geri kavą ar saldžiuosius gėrimus, verčiau rinkitės vandenį ar žolelių arbatą.

3. Pasiimkite daiktus, kurie padės užmigti

Tai labai įvairūs daiktai – kaklo pagalvė, aromatinės medžiagos, pavyzdžiui, eterinis aliejaus, kad nuramintumėte ir protą, ir kūną. Be to, tai gali būti jauki antklodė arba nedidelė pagalvėlė juosmens atramai. Žinoma, tokie daiktai turėtų būti rankiniame krepšyje.

123rf.com nuotr. / Miegas lėktuve
123rf.com nuotr. / Miegas lėktuve

2. Patogiai apsirenkite ir pasimankštinkite

Skrendant visada pravartu turėti ką nors nevaržančio ir pralaidaus orui. Tai gali būti bet kas, pradedant bėgimo ir jogos kelnėmis ir baigiant patogiais džemperiais ar megztiniais. Patogiai apsirengti yra pusė sėkmės, kai reikia užmigti lėktuve, kita pusė – išvengti galimo raumenų mėšlungio. Tempimo pratimai prieš įlipant į lėktuvą – puikus būdas tiems, kurie nori išvengti šio nemalonaus pojūčio.

1. Meditacija, akių kaukės ir patogių kojinių derinys

Meditacija yra naudingesnė, nei galima pagalvoti, ypač kai kalbama apie skrydžio aplinką. Kvėpavimas, ramios mintys ir mokymasis sulėtinti širdies ritmą padeda ne tik užmigti, bet ir nuraminti nervus. Akių kaukė padės sumažinti streso lygį, nes blokuos šviesą ir leis susitelkti į meditaciją ar apskritai atsipalaiduoti. O patogios ir jaukios kojinės suteiks šiek tiek komforto pėdoms, kurias dažnai neišvengiamai skauda nuo vaikščiojimo po oro uostą.

123RF.com nuotr. / Miegas lėktuve
123RF.com nuotr. / Miegas lėktuve

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas