Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 romantiškiausių mažų Italijos miestelių

Italija romantikos mėgėjams gali pasiūlyti kur kas daugiau nei vien serenadas plaukiojant gondola Venecijoje. Iš tiesų vienos žaviausių ir romantiškiausių vietų šalyje yra dar ne taip gerai turistams žinomi nedideli miesteliai ir kaimeliai – nuo Sicilijos pakrantės iki Umbrijos kaimo. „Conde Nast Traveler“ išskiria 10 miestelių, kurie įkvėps jus suplanuoti romantišką kelionę.
Vernazza
Vernazza / 123rf.com nuotr.

Sirmione, Lombardija

123rf.com nuotr./Sirmione
123rf.com nuotr./Sirmione

Gardos ežero pietiniame pusiasalyje įsikūręs Sirmione kaimelis. Ši nuotrauka – tik menka dalis to, ką jis gali pasiūlyti. Čia žavi freskų kupinos bažnyčios, XIII a. pilys, ištaigingos vilos, kuriose kadaise gyveno ir operos dainininkė Maria Callas, ir lotynų poetas Catullus. Patarimas – nors Sirmione yra romantiškas visus metus, geriausiai jį lankyti pavasarį, kai auksiniai jo paplūdimiai ir natūralios karštosios versmės bus tik jūsų.

Vernazza, Ligūrija

123rf.com nuotr./Vernazza
123rf.com nuotr./Vernazza

Vernazza yra stačiausias ir bene pats jaukiausias iš Cinque Terre kaimelių – ir todėl puiki vieta romantiškam pabėgimui. Jo spalvingų namų apsuptose gatvelėse tiek ledainių (gelateria), kad atostogos bus saldžios ne tik perkeltine, bet ir tiesiogine prasme. Miestelis nusileidžia į nedidelį smėlėtą paplūdimį, kuriame galima mėgautis saule ir šilta jūra.

Pienza, Toskana

123rf.com nuotr./Pienza
123rf.com nuotr./Pienza

Kas gali būti romantiškiau už miestelį, įsikūrusį ant kalvos pačioje vyno žemės – Toskanos – širdyje? Atrodo, kad jis šioje Žemėje buvo pastatytas vien tam, kad priverstų visus net nutirpti vos jį pamačius. Vynuogynai ir akmenimis grįstos gatvės, kurioms duoti Meilės ar Bučinių vardai, privers užmiršti viską pasaulyje.

Cefalu, Sicilija

123rf.com nuotr./Cefalu
123rf.com nuotr./Cefalu

Įsispraudęs tarp kalnų ir kranto, šis mažytis Sicilijos miestelis yra ideali vieta poroms, ieškančioms tylaus pabėgimo prie jūros. Ramus uostas vilioja ilgu smėlėtu paplūdimiu, begale jaukių restoranų, žavingu istoriniu miesto centru, kurio visas grožis atsiskleidžia užlipus į katedros viršų. O geriausia vieta saulėlydžio stebėjimui – IV a. šventyklos griuvėsiai, tebestūksantys virš viso miestelio ir pakrantės.

Spoleto, Umbrija

123rf.com nuotr./Spoleto
123rf.com nuotr./Spoleto

Jeigu norite pamiršti viską pasaulyje, vykite į Spoleto miestelį, kuris prisiglaudęs prie snieguotomis viršūnėmis pasidabinusių Apeninų. Išjunkite telefoną ir eikite tyrinėti miestelio architektūrą – romėnišką katedrą, II a. amfiteatrą, įspūdingą viduramžių tvirtovę. Arba tiesiog mėgaukitės nuostabiu maistu ir vynu restoranėliuose, kurie skendi žvakių šviesoje. Didelis pliusas – Spoleto yra vos už dviejų valandų traukiniu nuo Romos.

Polignano a Mare, Apulija

123rf.com nuotr./Polignano a Mare
123rf.com nuotr./Polignano a Mare

Ant skardžio stovintis mažytis miestelis, vadinamas „Adrijos perlu“, ir yra viena romantiškiausių vietų visoje Apulijos srityje. Eikite klaidžioti vingiuotomis jo gatvelėmis arba dieną praleiskite pažindami smėlėtas įlankas valtimi. Jeigu norite išskirtinės patirties – rezervuokite staliuką „Grotta Palazzese“, kuris įvardijamas ir kaip romantiškiausias restoranas pasaulyje.

Iseo, Lombardija

123rf.com nuotr./Iseo
123rf.com nuotr./Iseo

Komo ežero niekam nereikia pristatinėti, tačiau ar žinojote apie Izėjo ežerą, kuris yra ramesnis, jo pakrantėse mažiau žmonių, o atmosfera – netgi romantiškesnė? Dar Iseo miestelis dovanoja ir nuostabų Monte Isola vaizdą, kuri iškyla tarsi žalia deivė. Priešingai nei netoliese esantys Komo ežero miesteliai, Iseo nėra nuvargintas turistų, o tai reiškia, kad jo žavios aikštės, bažnyčios ir viduramžių pilys bus tik jūsų.

Trapani, Sicilija

123rf.com nuotr./Trapani
123rf.com nuotr./Trapani

Jau pats miestelis yra be galo romantiškas – su savo viduramžių griuvėsiais, jaukiomis užeigomis ir turistų neapgultais paplūdimiais. Tačiau kas daro Trapani išskirtinį – galimybė pabėgti į Egadijos salas, kurios yra vos už kelių kilometrų nuo kranto. Šokite į keltą ir dieną leiskite „Įsimylėjėlių urve“ Favignana saloje ar degindamiesi Marettimo paplūdimiuose. Nedomina paplūdimiai? Tuomet Marsala jums pasiūlys paskanauti geriausių Italijos desertinių vynų.

Sperlonga, Lacijus

123rf.com nuotr./Sperlonga
123rf.com nuotr./Sperlonga

Ramus pakrantės miestelis į pietus nuo Romos kadaise buvo numylėtas Romos imperatorių, o dabar jis tebelaikomas geriausiai išlaikyta Lacijaus paslaptimi. Čia rasite prabangių ramių paplūdimių, gamtos rezervatą, įspūdingus romėnų laikų griuvėsius (įskaitant ir imperatoriaus Tiberijaus senąją vilą).

Tivoli, Lacijus

123rf.com nuotr./Tivoli
123rf.com nuotr./Tivoli

Anksčiau buvęs vasaros poilsio vieta senovės romėnams, šis svajingas kaimelis dabar yra populiari jaunavedžių kelionių vieta. Tik įsivaizduokit – medaus mėnesį čia galite leisti vaikštinėdami susikibę už rankų tarp fontanų ir išpuoselėtų sodų XVI a. Villa d'Este. O dar geriau – Tivoli yra už vos 40 minučių kelio nuo Romos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas