Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje — aukščiausią Pietų Amerikos viršūnę įveikęs Tadas Jeršovas

Antradienį 13 val. 15min studijoje lankysis ką tik jau 4-ąjį kartą aukščiausią Pietų Amerikos viršukalnę Akonkagvą įveikęs keliautojas, alpinistas Tadas Jeršovas.
Tadas Jeršovas
Tadas Jeršovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip yra sakęs pats T.Jeršovas, po pasaulį jis bastosi nuo 2000-ųjų. Kelerius metus vyras naršė Jungtines Amerikos valstijas, vėliau ir Europą – Austrijos Alpes bei Ukrainos Krymą, kol galiausiai alpinistas pajuto stiprų potraukį Himalajams – šį pavasarį Tadas į Himalajus ruošiasi grįžti jau 11 kartą.

VIDEO: Ketvirtą kartą aukščiausią Pietų Amerikos viršūnę šturmavęs T.Jeršovas: „Manęs vos nenutrenkė žaibas“

Kartais prie Tado iššūkių prisijungia ir bendraminčiai – taip 2012 m. dviračiu buvo pervažiuoti Himalajai – iš Lasos į Katmandu. O vėliau pėsčiomis, dviračiais, plaustais ir baidarėmis keliauta ir per Kostą Riką – nuo Ramiojo vandenyno iki Karibų jūros. Negana to, T.Jeršovas taip pat gali pasidalinti ir įspūdžiais šturmuojant aukščiausias Afrikos, Šiaurės ir Pietų Amerikų, Europos, Malaizijos, Irano ar Vietnamo viršūnės.

Naujausias įveiktas iššūkis – aukščiausia Pietų Amerikos viršukalnė. Apie nuotykius, iššūkius ir baimes, kopiant į aukščiausias viršukalnes, aistrą kelionėms, kalnams, ekstremaliems pojūčiams bei ateities planus – pokalbis su T.Jeršovu 15min studijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito