Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

17 valandų be vandens: turizmo sezono metu populiariame Ispanijos kurorte taikomi griežti apribojimai

Ispanijos populiariosios Balearų salos Maljorkos Serra de Tramuntana kalnuose esanti Banyalbufaro savivaldybė riboja vandens suvartojimą, kad prieš turizmo sezono įkarštį būtų išspręsta „ekstremali situacija“ ir patenkintas vandens tiekimo poreikis vasaros mėnesiais, kai dėl kritulių trūkumo suvartojama itin daug vandens.
Maljorka
Maljorka / 123RF.com nuotr.

„Po vandens krizės, kurią patyrėme, ir visiškai atsigavus savivaldybės tinklui, cisternos nebegali mums užtikrinti minimalaus vandens tiekimo, kad vasarą, kai suvartojimas tampa vis didesnis, galėtume aprūpinti augantį gyventojų skaičių“, – „The Independent“ citavo Banjaalbufaro mero pavaduotoją Joaną Vivesą.

Pasak miesto tarybos, nuolatinės išlaidos vandens vežėjų nuomai nebėra finansiškai pagrįstos dėl „biudžeto nestabilumo“, todėl nuo 2024 m. liepos 15 d. nuo 23.00 iki 16.00 val. vandens tiekimas miesto tinklais bus nutrauktas. Taigi vanduo miestiečiams ir turistams bus tiekiamas tik septynias valandas per parą, nes jau dabar vienam žmogui tenkantis paros suvartojimas Banialbufaro mieste „negali viršyti 75 litrų“.

Be to, pagal naująsias taisykles bus draudžiama naudoti geriamąjį vandenį automobiliams ir terasoms plauti, baseinams pripildyti, vandens rezervuarams pripildyti ir augalams laistyti.

Kartu miesto valdžia paragino vietos gyventojus ir viešbučių savininkus protingai naudoti vandenį ir iš anksto pasiruošti būsimiems apribojimams.

Ji teigė, kad tokios griežtos priemonės bus taikomos „tol, kol situacija pagerės“ ir bus įrengtas naujas gręžinys savivaldybės rezervuarui, kuris šiuo metu yra žemiau minimalaus vandens lygio, palaikyti.

Kartu Banyalbufar toli gražu nėra vienintelė Maljorkos savivaldybė, kurioje šiemet įvesti vandens vartojimo apribojimai. Tam tikros priemonės palietė ir tokias savivaldybes kaip Arta, Estellens, Algaida, Montuiri ir Porreres.

Vandens problemos Ispanijoje prasidėjo 2024 m. pradžioje itin karšto ir sauso rudens-žiemos laikotarpio fone. Kovo mėnesį turistų pamėgtoje Tenerifės saloje dėl vandens trūkumo buvo įvesta nepaprastoji padėtis.

Tuo tarpu balandžio mėn. sausros kamuojama šiaurės rytų Katalonija pareiškė, kad gali įvesti vandens apribojimus poilsiautojams sausringiausiose regiono dalyse, jei nebus sumažintas vandens suvartojimas šalies viduje.

Pareigūnai teigė, kad jei savivaldybei tris mėnesius iš eilės nepavyks užtikrinti, kad gyventojai suvartotų mažiau vandens, viešbučiuose gali įsigalioti 100 litrų vienam turistui per dieną limitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus