Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

3 pavojingiausi pasaulio miestai, kuriuose turistai įspėjami netgi neišeiti iš viešbučio

Atostogaudami visi nori jaustis saugūs, tačiau poilsiautojai turėtų atkreipti dėmesį į kai kurias karščiausias turizmo vietas, kuriose nusikalstamumas sparčiai auga – nuo Jamaikos ir Brazilijos iki Meksikos.
Akapulkas, Meksika
Akapulkas, Meksika / Shutterstock nuotr.

Pasaulyje yra keletas miestų, kurie traukia turistus savo gamtos grožiu, judriomis gatvėmis ar pasaulio stebuklais, tačiau iš tiesų jie yra tokie pavojingi, kad keliautojams nesinori palikti jų viešbučių. Aukštas nusikalstamumo lygis turi įtakos daugeliui apskričių, o kai kurie miestai nuo to nukenčia ypač smarkiai, rašoma „Daily Star“.

Nesvarbu, ar norite ilsėtis paplūdimyje, mėgautis viešbučiu su „viskas įskaičiuota“, ar aplankyti žymias lankytinas vietas, paprastai nenorite nerimauti dėl savo daiktų ar asmens saugumo. Dėl šios priežasties prieš užsisakant kelionę visada svarbu pasitikrinti vyriausybės rekomendacijas dėl kelionių.

Šarvuotų transporto priemonių bendrovė „Armormax“ įvardijo tris miestus kaip ypač pavojingus dėl nusikalstamos veiklos. Tai Karibų jūros regiono, Meksikos ir Brazilijos karštieji taškai.

Akapulkas, Meksika

Akapulkas Meksikoje dėl didelio nusikalstamumo buvo įvardytas kaip ypač pavojinga turistų lankoma vieta. Šiame uostamiestyje gausu triukšmingų gatvių, dangoraižių, didžiulių auksinio smėlio paplūdimių ir skaisčiai mėlynos jūros, taip pat daug poilsiaviečių.

Šis paplūdimio kurortinis miestelis, įsikūręs nuostabių Pietų Siera Madrės kalnų pašonėje, šeštajame ir septintajame dešimtmetyje jis garsėjo naktiniu gyvenimu ir golfo aikštynais. Deja, kadaise klestėjusi turizmo pramonė sumenko dėl išaugusio nusikalstamumo, kurį lėmė organizuoto nusikalstamumo smurtas ir policijos bei narkotikų prekeivių susirėmimai.

Shutterstock nuotr. / Akapulkas, Meksika
Shutterstock nuotr. / Akapulkas, Meksika

Šių metų rugpjūtį laikraštis „El Pais“ Akapulką pavadino „pragaru“, kuriame dažnai vyksta susišaudymai, blokados ir deginamos transporto priemonės. Nusikalstamos grupuotės kovojo dėl transporto kontrolės, o turistams buvo grasinama užgrobtu autobusu, kol, kaip teigiama, buvo sudegintas visas jų bagažas.

Jungtinės Karalystės vyriausybė pataria beveik nekeliauti į Gerero valstiją, kurioje įsikūręs Akapulkas, tačiau nurodo, kad galite aplankyti „Akapulko miestą, į kurį patenkama 95D federaliniu mokamu keliu“.

Akapulką pavadino „pragaru“, kuriame dažnai vyksta susišaudymai, blokados ir deginamos transporto priemonės.

„Numbeo“ Akapulko nusikalstamumo lygį įvertino kaip aukštą – 76,97 balo, palyginimui, Londono nusikalstamumo lygis yra 63,48 balo. „Armormax“ teigė: „Nuo miesto klestėjimo laikų nusikalstamumas, įskaitant žmogžudystes, smarkiai išaugo, todėl užsienio svečiai renkasi kitas kelionių kryptis.“

Didžiosios Britanijos vyriausybės rekomendacijose teigiama: „Gereras yra smurtinga ir nesaugi valstija. Visoje valstijoje, įskaitant centrinį Akapulką ir Čilpansingo miestą, veikia organizuotas nusikalstamumas. Tiek Akapulko turistiniuose rajonuose, tiek už jų ribų buvo keli ginkluotų nusikaltimų atvejai, įskaitant šaudymus ir egzekucijas.

Vietos valdžios institucijos stengiasi sumažinti riziką turistams Akapulko turistinėje zonoje, tačiau turėtumėte būti itin atsargūs. Naktį nevaikščiokite už viešbučio ribų ir venkite išeiti iš turistinės zonos.“

Kingstonas, Jamaika

Kitas poilsiautojų pamėgtas miestas, kuriame įspėjama apie didelį nusikalstamumą, yra Kingstonas (Jamaika). Šios nuostabios Karibų jūros salos sostinėje gausu balto smėlio paplūdimių, prabangių viešbučių ir kurortų, malonaus oro, tačiau, deja, čia taip pat yra didelis skurdas, dėl kurio gali padidėti nusikalstamumas.

Shutterstock nuotr. / Kingstonas, Jamaika
Shutterstock nuotr. / Kingstonas, Jamaika

Nors Jamaika vis dar yra nuostabi vieta atostogoms, ypač Bobo Marley gerbėjams ar visiems, kurie mėgsta istoriją, svarbu būti atsargiems čia lankantis. „Armormax teigė: „Lankytojams čia patariama nenutolti nuo saugių kurortų“.

„Numbeo“ Kingstonui skyrė 78,82 nusikalstamumo reitingą, kuris yra dar aukštesnis nei Akapulke, ir miestas yra aukštai įvertintas beveik visų į statistiką įtrauktų nusikaltimų, tokių kaip automobilių vagystės, įsilaužimai į namus, narkotikai, vandalizmas, vagystės, užpuolimai ir ginkluoti apiplėšimai, atžvilgiu.

„Gov.uk“ patarime teigiama: „Nusikalstamumo lygis yra aukštas, ypač tam tikruose Kingstono ir Montego Bėjaus rajonuose ir aplink juos. Dažnai pasitaiko gaujų smurto atvejų ir šaudymų, ir nors šie incidentai paprastai vyksta tik miesto centruose, pastaruoju metu buvo incidentų ir už jų ribų, kur yra rizika tapti papildoma auka.

Daugumos išpuolių prieš turistus motyvas yra apiplėšimas. Yra mobilūs policijos patruliai, tačiau turėtumėte imtis priemonių, kad apsaugotumėte save ir savo daiktus. Būkite budrūs visą laiką, net jei esate apsistoję pas draugus ir šeimos narius.

Daugumos išpuolių prieš turistus motyvas yra apiplėšimas.

Dauguma viešbučių ir kurortų yra gerai saugomi, tačiau gali pasitaikyti apiplėšimų. Laikykitės viešbučio apsaugos procedūrų. Naudokitės viešbučio seifu, užrakinkite langus ir duris ir praneškite apie įtartiną veiklą.

Jei gyvenate gyvenamosiose patalpose, įsitikinkite, kad įrengtos tinkamos durų spynos ir langų grotos, taip pat apsvarstykite galimybę pasamdyti sargą ir įsirengti namų signalizaciją. Uždari ir saugomi būstai paprastai yra saugiausi“.

Rio de Žaneiras, Brazilija

Kitas miestas, įvardytas kaip ypač pavojingas turistams dėl nusikalstamos veiklos, buvo Rio de Žaneiras. Tai gali jus nustebinti, nes Rio de Žaneiras yra viena populiariausių turistų lankomų vietų pasaulyje, kurioje yra vienas iš pasaulio stebuklų – Kristus Atpirkėjas.

Shutterstock nuotr. / Rio de Žaneiras
Shutterstock nuotr. / Rio de Žaneiras

Be to, Rio de Žaneire gausu gražių smėlio paplūdimių, gero oro, nuostabaus maisto ir puikių paplūdimio kurortų, o tinkamu metų laiku čia vyksta karnavalas, kuris tikrai nustebins. Deja, čia taip pat gana nesaugu palikti savo viešbučio teritoriją.

Rio de Žaniero nusikalstamumo reitingas yra net 90,39 balo – tai gerokai daugiau nei Akapulko ar Kingstono. Tai reiškia, kad, nepaisant populiarumo, Brazilijos miestas yra gana pavojingas.

Jungtinės Karalystės vyriausybė teigia: „Nepaisant aukšto nusikalstamumo lygio, dauguma apsilankymų vyksta be rūpesčių. Nusikalstamumo lygis, įskaitant smurtinius nusikaltimus, yra aukštas, ypač didžiuosiuose miestuose. Tikėtina, kad gatvėse, ypač Rio de Žaneire, matysite daug policijos pareigūnų. Dažnai pasitaiko sukčiavimo su banko kortelėmis atvejų, įskaitant kredito kortelių klonavimą.

Brazilijos miestuose yra didelis nusikalstamumas, ypač plėšimų, labai didelis ir žmogžudysčių skaičius. Mieste jis gali labai skirtis, todėl susipažinkite su miesto geografija ir pasinaudokite vietos patarimais, kad nustatytumėte rizikingesnes vietas.

Tikėtina, kad gatvėse, ypač Rio de Žaneire, matysite daug policijos pareigūnų.

Rio de Žaneiro turistai pranešė apie ginkluotus apiplėšimus Korkovado pėsčiųjų take prie Kristaus Atpirkėjo statulos. Patariama taku šiuo metu nesinaudoti“.

Visada turėtumėte pasitikrinti oficialius kelionių patarimus bet kurioje užsienio šalyje, kurią planuojate aplankyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas