Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 Palangos valgyklos: kur pavalgyti pigu, o kur paliksite tiek pat, kiek ir kitose kavinėse?

Norite to ar ne, atvažiavę atostogauti į Palangą turėsite valgyti. Taupiausi tai darys namuose – išnuomotuose butuose ir nameliuose. Tačiau greičiausiai visi bent kartą per atostogas keliaus pietauti į miestą. O tuomet nemaža dalis ieškos vietų, kur pamaloninti skrandį būtų galima nenuskriaudžiant piniginės. Išeitį siūlome mes. Tai – valgyklos.
Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje
Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiesa, iš karto perspėsime, kad, nors oficialų valgyklos pavadinimą turinčių maitinimo įstaigų kurorte netrūksta, kai kuriose jų kainos labiau primena kavines, o ne valgyklas.

Visas aplankytas vietas mums rekomendavo Palangos turizmo informacijos centre. Taigi, užėję ten ir jūs išgirsite tas pačias rekomendacijas. Vertinimai – subjektyvūs: pabandėme „pasimatuoti“ eilinių poilsiautojų batus ir pavalgyti sočius bei skanius pietus už kuo mažesnę kainą.

Valgykla „Pas Vaclovą“, Austėjos g. 36

AB „Palangos vandenys“ pastate esanti valgykla pietų metu retai kada būna pilna žmonių. Atokiau miesto centro esanti maitinimo įstaiga sulaukia nedaug atsitiktinių klientų. Daugiausia čia pietauja „Palangos vandenys“ ir greta esančių kitų įstaigų darbuotojai. Kaip sakė šios vietos šeimininkas Vaclovas, valgyklos jis niekur nereklamuoja: „Vienintelė reklama – stendas prie kelio, ant kurio užrašyta „Dienos pietų“ kaina“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgyklos šeimininkas Vaclovas pats ruošia patiekalus

Meniu skelbia, kad sriuba čia kainuoja 0,7 Eur. Tądien, kai mes lankėmės, buvo galima rinktis iš dviejų sriubų variantų – aštrios pomidorinės ir agurkinės. Abi – su kruopomis (aštrioji – ryžiais, agurkų – su perlinėmis), tad nealkanam klientui nuraminti skrandį užtenka vien jos. Juolab, kad porcija iš tiesų didelė. Ne mažesnė ir antro karšto patiekalo porcija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgykloje tądien buvo du dienos sriubų pasirinkimai

„Aš porcijas specialiai darau dideles. Jei elgčiausi kitaip, žmonės pas mane neitų valgyti. O klientų nėra daug“, - sakė Vaclovas, pridūręs, jog pats viską ir gamina. Nusistebėjus, kukliai atitaria: „Anoks čia darbas. Juk ne po daug porcijų darau. Va, cepelinų – 8, kepsnių – 12 porcijų. Ir dirbu neilgai: darbo dienomis tik nuo 11 val. iki 14 val. Vasarą ilgiau. Savaitgaliais nedirbu“, - pasakojo valgyklos šeimininkas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgykla

Likome maloniai nustebinti ir dėl patiekalų įvairovės – meniu radome daug tradicinių kepsnių (tiek kiaulienos, tiek vištienos), porą patiekalų iš bulvių, blynų. Ir visų jų kainos – iki 3 Eur.

Tiesa, kavos ir arbatos čia nerasite. Pasak Vaclovo, jis karštų gėrimų neverda, nes didžioji dalis jo klientų – įstaigų darbuotojai, kavos atsigeriantys darbe.

Surasti šią vietą nesunku, jei žinoti, kur Palangos kapinės. Posūkis į Austėjos gatvę – priešais jas. Nepravažiuoti padės jau minėtas „Dienos pietų“ stendas bei nuoroda į AB „Palangos vandenys“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos vandenys“ valgykla

Valgykla „Rąžė“, Vytauto g. 84

Ieškodami šios vietos supratome, kad maitinimo įstaigų pavadinimai Palangoje - tyčia ar netyčia, bet labai painūs. Blogiausia, kad jos beveik vienoje vietoje. Todėl patarimas ieškoti valgyklos priešais Kurhauzą – nebūtinai pats geriausias. Nes būtent taip mes pataikėme ne į valgyklą „Rąžę“, bet taip pat pavadintą kavinę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešbučio „Ražė“ valgykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešbučio „Rąžė“ valgykla

Kad ne ten pataikėme, supratome ne tik iš zujančių padavėjų, bet ir kainų. Jei trumpai – tikrai ne valgyklos. Taigi, jei ieškosite valgyklos „Rąžė“ ir eisite nuo Palangos bažnyčios Vytauto gatve, neskubėkite sukti į pirmąją „Rąžę“. Praeikite kino teatrą, prieikite viešbutį „Kerpė“ ir tuomet jums prieš akis atsiras ieškota iškaba „Valgykla“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešbučio „Ražė“ valgykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešbučio „Rąžė“ valgykla

Neslėpsiu – šioje vietoje mes nepietavome. Tačiau meniu išstudijavome atidžiai. Kainos – didesnės nei valgykloje „Pas Vaclovą“. Tačiau mažesnės nei bet kur kitur Palangos centre. Patiekalų įvairovė nemaža, tad neabejotinai rasite, ko tądien norėtumėte pietums. Kaip ir visur, čia yra ir tik valgykloms būdingų produktų – pavyzdžiui, kompotų, gaivų. Porcijos – standartinės. Kainas matote patys:

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešbučio „Ražė“ valgykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešbučio „Rąžė“ valgykla

Valgykla, J.Basanavičiaus g. 9

Pirmą sezoną veikianti valgykla primena užkandinę. Surasti ją lengva, jei žinote, kur yra naktinis klubas „Basanova“. Pro jo šoną matyti iškaba „Valgykla“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje

Tuo metu, kai lankėmės, čia pietavo vos viena pora. Tačiau, pasak darbuotojų, žmonių netrūksta. Ypač karštą savaitgalį. Patiekalų meniu – standartinis. Jame tikrai rasite cepelinų, lietinių, vištienos kepsnį ir kotletą. Gėrimai: be kompoto, yra sultys, kokakola, mineralinis vanduo. Prekiaujama ir alkoholiniais gėrimais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje

Ypatingo įspūdžio ši vieta nepaliko. Juolab, kad ir patiekalų kainos nemažos. Tiesa, sriubos čia galima nusipirkti už 0,8 Eur. Tačiau antrieji patiekalai brangesni.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla J.Basanavičiaus gatvėje

Valgykla „Jūros akmuo“, Vytauto g. 94

Ši vieta puikiai žinoma visiems, kurie į Palangą atvažiuodavo autobusu, kadangi valgykla veikia greta senosios Palangos autobusų stoties. Dabar ji iškelta, tačiau valgykla ir toliau gyvuoja. Vis dėlto vadinti ją valgykla galima tik dėl to, jog interjeras, aptarnavimo tipas ir patiekalai čia valgykliniai. Nes kainos primena brangią kavinę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla „Jūros akmuo“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valgykla „Jūros akmuo“

O kur Palangoje pietaujate jūs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais