Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 ryškiausi Jūros šventės renginiai

Klaipėdoje jau imta gyventi Jūros šventės ritmu: mieste jau kyla scenos, dekoracijos, prekybininkai ėmė montuoti savo palapines, o Danėje jau švartuojasi laiveliai. Visą savaitgalį uostamiestis kvies aplankyti vieną ryškiausių metų švenčių – Jūros šventę. Per kelias dienas planuojama surengti apie šimtą renginių. 15min išskiria pačius ryškiausius renginius, kuriuos derėtų aplankyti.
Jūros šventė Klaipėdos mieste
Jūros šventė Klaipėdos mieste / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Eisenoje – penki orkestrai

Jūros šventės eisena – viena ryškiausių tradicijų. Klaipėdos gatvėmis iškilmingai žygiuoja išsipuošusios uosto kompanijos, mokymo įstaigos, orkestrai. Lietuvos karinės jūrų pajėgos šiemet mini 30-ąsias metines, tai eisenoje dalyvaus net penki orkestrai. Juokaujama, kad jie net varžosi, kuris eis pirmas.

Atskleidžiama, kad viena uosto kompanija eisenai ruošiasi itin skrupulingai. Žada, kad gatvėmis eis apie tūkstantis žmonių iš šios įmonės: patys darbuotojai ir jų šeimos nariai.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Jūros šventės eisena
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Jūros šventės eisena

Eisenos dalyviai žygiuos J.Janonio, Herkaus Manto, Naujojo Sodo, Naująja Uosto, Pilies tilto, Pilies gatvėmis. Eisenos dalyviai bus pristatomi už Pilies tilto. Visi žygeiviai nueis iki Kruizinių laivų terminalo, kur laukia oficiali šventės atidarymo ceremonija. Kils Jūros šventės vėliava, gros Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų orkestras, dainuos Deividas Norvilas.

Sugrįžta šokantys fontanai

Šiemet šventę praturtins unikalus šokančių fontanų šou. Instaliaciją „Klaipėdai 770“ bus galima išvysti ant Jono kalnelio net tris vakarus: penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį nuo 22 val. 30 min.

Renginį miestelėnams ir svečiams dovanoja jubiliejų švenčianti bendrovė „Klaipėdos vanduo“.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Jūros šventėje – magiškas fontanų šou
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Jūros šventėje – magiškas fontanų šou

Atskleidžiama, kad fontanų šou bus kitoks, nei esame matę. Jo dalimi bus per 40 metrų ilgio ir 10 metrų aukščio pastolinė, apšviesta 51 tona sveriančia konstrukcija.

Reginį režisuoja žinoma menininkė iš Klaipėdos – Rūta Bunikytė.

Danėje – „Drakonų“ lenktynės

Drakonų valčių varžybos Danės upėje – vienas azartiškiausių renginių Jūros šventės programoje. Šeštadienį nuo 11 val. iki pat 19 val. bus galima stebėti, kaip upėje įnirtingai lenktyniauja ilgųjų valčių, pramintų drakonais, irklininkai. Ypatingas vaidmuo tenka būgnininkui – valtyje šie palaiko komandos dvasią ir sustyguoja, kad irkluotų ritmingai.

Jūrų muziejaus nuotr./Danės upėje per Jūros šventę plaukios istoriniai laivai.
Jūrų muziejaus nuotr./Danės upėje per Jūros šventę plaukios istoriniai laivai.

Nugalėtojams atiteks Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurė.

Didžiojoje scenoje – ukrainiečių „Kazka“

Šeštadienį Kruizinių laivų terminale koncertuos lietuviams puikiai žinoma ukrainiečių grupė „Kazka“. Šios grupės dainą „Plakala“ jau senokai grojo lietuvių radijo stotys. Ši grupė jau yra koncertavusi Lietuvoje, turi savo gerbėjų. Tad Jūros šventė – puiki proga išvysti „Kazka“ nemokamai.

Organizatorių nuotr./Grupės „Kazka“ koncerto akimirka
Organizatorių nuotr./Grupės „Kazka“ koncerto akimirka

Koncertas numatytas 21 val. 30 min. Atėję anksčiau į terminalą išgirs Jessicos Shy dainas, o pasilikę ilgiau – Justino Jaručio.

Smiltynėje – intriguojantys pokalbiai

Šeštadienį į renginius kviečia ir Smiltynė, kur laukia intriguojantys pokalbiai „Mus užaugino jūra“. Žurnalistas, rašytojas Robertas Petrauskas nuo 18.30 val. kalbins keliautoją Aurimą Mockų ir pasaulio kikbokso čempioną Sergejų Maslobojevą.

19.25 val. pokalbiui bus pakviesta viena ryškiausių pramogų pasaulio porų – Inga ir Arūnas Valinskai.

Inga ir Arūnas Valinskai
Inga ir Arūnas Valinskai

O temstant, apie 20 val. 30 min., į sceną žengs du gerai žinomi klaipėdiečiai – renginių vedėja Asta Stašaitytė ir aktorius Giedrius Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas