Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 šalys, į kurias keliautojai užsuka rečiausiai: kodėl jos nepopuliarios?

Tokios vietos kaip Prancūzija, JAV, Jungtinė Karalystė, Kinija ir Indija kasmet sulaukia daugybės turistų, kuriems smalsu pažinti šių šalių kultūrą, istoriją, paragauti tradicinių patiekalų. Tačiau kai kurios vietos pasaulyje per metus sulaukia itin mažai keliautojų, rašo unusualplaces.org.
Tuvalu, Polinezijos subregiono salų šalis ir mikrovalstybė
Tuvalu, Polinezijos subregiono salų šalis ir mikrovalstybė / 123RF.com nuotr.

Nors daugelis kalba apie šalis, kuriose galima atostogauti ar praleisti savaitgalį, retai kalbama apie tas, kurios mažiau ištyrinėtos ir kuriose lankosi mažiausiai lankytojų. Todėl bendradarbiaudami su kelionių konsultantais-ekspertais iš darbo skelbimų paieškos sistemos „Jooble“ aptarėme šalis, į kurias atvyksta mažiausiai turistų, ir kodėl jos išlieka nepopuliarios.

Vienos dažniausių priežasčių, kodėl žmonės vengia lankytis kai kuriose pasaulio vietose, yra ekstremalios oro sąlygos, dažnos stichinės nelaimės ir abejotinas saugumas.

Nauru

Tai maža šalis Ramiojo vandenyno viduryje, kurioje gyvena 12 tūkst. žmonių. Nauru nuolat patenka į oficialų mažiausiai lankomų pasaulio šalių sąrašą. Čia nėra daug veiklos, kuria būtų galima užsiimti, o tai prisideda prie vidutiniškai 200 apsilankymų per metus.

Be to, kelionės į Nauru išlaidos yra didelės, ir, nepaisant to, kad šalis yra vidury vandenyno, čia nėra laivų, kurie galėtų jus nuplukdyti. Ten galima skristi tik lėktuvu, o bilietui į abi puses, priklausomai nuo to, iš kur skrendate, reikėtų numatyti nuo 1000 iki 2000 JAV dolerių (929 iki 1860 eurų).

Tuvalu

Tuvalu yra maža salų valstybė, įsikūrusi Polinezijos Okeanijos subregione Ramiajame vandenyne. Ši šalis vadinama Polinezijos rojumi – joje yra gražių lankytinų vietų, nesugadintų paplūdimių, čia klestinti jūrų ekosistema ir mažas nusikalstamumo lygis. Tai devynių salų rinkinys, įsiterpęs tarp Havajų ir Australijos, ir tai yra ideali vieta.

Stebina tai, kad dėl visų savo savybių ir grožio Tuvalu kasmet sulaukia vos daugiau kaip 2000 turistų.

Be to, Jungtinės Tautos įtraukė šią šalį į vietovių, kurios netrukus gali išnykti dėl kylančio jūros lygio, sąrašą, tad daugelis turistų dabar vengia šios vietos. Tačiau norintiems šią šalį pamatyti, dabar pats metas tai padaryti – kol ji dar neišnyko.

Vida Press nuotr./Tuvalu
Vida Press nuotr./Tuvalu

Somalis

Nusikalstamumo, pilietinių neramumų, terorizmo, karo, sveikatos problemų, piratavimo ir pagrobimų nuniokotoje kadaise klestėjusioje Somalio valstybėje lankosi tik pagalbos darbuotojai, kariai, taikdariai ir kiti. Kadaise dėl savo grožio ir turtų Somalis buvo vadinamas Afrikos rojumi, o 2009 m. pabaigoje prasidėjęs karas taip nuniokojo šalį, kad ši jau seniai nematė turistų.

Apskritai dėl šių veiksnių visumos Somalis tapo mažiau populiaria turistų kryptimi, o tiems, kurie vis dėlto keliauja į jį, patariama būti atsargiems ir susirinkti naujausią informaciją apie saugumo ir sveikatos pavojus šalyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Somalis (2022 m. lapkritis)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Somalis (2022 m. lapkritis)

Kiribatis

Nors žmonės lankosi vandenynų šalyse dėl aplinkos ir vandens grožio, Kiribačio vandenyno valstybė jau daugelį metų nesulaukia turistų antplūdžio. Nepaisant didelio valstybės ploto ir nuostabios gamtos, Kiribačio turizmo pramonė yra problemiška ir šiuo metu tai viena mažiausiai išsivysčiusių Ramiojo vandenyno šalių. Be to, turistai vengia šios vietos dėl nuolatinės pakrančių erozijos, maisto trūkumo ir sūraus vandens skverbimosi.

123RF.com nuotr./Kaimas Pietų Taravos atole, Kiribatis, Gilberto salos, Mikronezija, Okeanija
123RF.com nuotr./Kaimas Pietų Taravos atole, Kiribatis, Gilberto salos, Mikronezija, Okeanija

Mikronezija

Mikronezija nebūtinai yra „nepopuliari“ turizmo šalis, tačiau, palyginti su kai kuriomis kitomis populiariomis turistų lankomomis vietomis visame pasaulyje, ji yra mažiau žinoma. Tai gali lemti kelios priežastys, įskaitant atokią vietovę, mažą plotą, infrastruktūros trūkumą ir kelionės išlaidas.

Vietovė. Mikronezija yra Ramiajame vandenyne, todėl daugeliui keliautojų gali būti atoki ir sunkiai pasiekiama.

Dydis. Mikronezija yra palyginti maža ir išsibarsčiusi salų grupė, todėl, palyginti su didesnėmis ir labiau išsivysčiusiomis vietovėmis, turistų lankomų vietų ir objektų skaičius gali būti ribotas.

Infrastruktūros trūkumas. Dėl mažo dydžio ir atokios padėties Mikronezijoje gali būti ribota turizmo infrastruktūra: viešbučiai, restoranai ir transporto galimybės.

Išlaidos. Kelionė į Mikroneziją ir po ją gali kainuoti gana brangiai, todėl ji gali būti mažiau prieinama tiems, kurie linkę rinktis pigesnes kryptis.

123RF.com nuotr./Ponapė, Mikronezija
123RF.com nuotr./Ponapė, Mikronezija

Vis dėlto Mikronezija siūlo unikalią kultūrinę patirtį, nuostabaus grožio gamtą ir daugybę galimybių užsiimti aktyvia veikla lauke, pavyzdžiui, nardymu, o tai gali sudominti kai kuriuos keliautojus. Pastaraisiais metais turizmo pramonė Mikronezijoje auga ir vis daugiau keliautojų atranda daugybę jos lankytinų vietų.

Išvada?

Turizmas yra viena didžiausių pramonės šakų pasaulyje. Ši pramonė, teikianti pajamas, darbo vietas ir nuotykius, visada buvo gerbiama ir padėjo daugeliui šalių ir žmonių. Tačiau kai kurios šalys nėra idealios keliauti, todėl žmonės retai į jas atkreipia dėmesį, planuodami savo keliones. Ir, nors yra rimtų priežasčių, dėl kurių šios vietos lieka nepopuliarios, vis dar tokių, kurias verta patyrinėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas