Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 variantai, kur įsimintinai sutikti Naujuosius Čekijoje – nuo kalnų iki rūsių

Naujųjų metų naktį Čekijoje galima praleisti įvairiais būdais. „CzechTourism“ parinko penkis geriausius – pavyzdžiui, poilsis snieguotuose kalnuose ar gyvybinguose miestuose, pvz., Prahoje, taip ir jaukiame rūsyje Moravijoje.
Kalėdos Prahoje
Praha / 123rf.com nuotr.

Miestuose

Kasmet daugiausiai turistų atvažiuoja į Prahą švęsti Naujųjų metų naktį. Be įvairių naujametinių paketų, palankių kainų geriausiuose restoranuose, turistus čia pritraukia ir puiki atmosfera. Vienas iš Naujųjų metų nakties Prahoje neatskiriamų bruožų yra tai, kad vieną naktį Čekijos metropolija pasikeičia į tarptautinį miestą.

Praha žiemą. Fot. Martin Rak
Praha žiemą. Fot. Martin Rak

Jaunimas iš visų Europos dalių atvažiuoja į Prahą ir eina į Dlouhá gatvę netoli Senamiesčio aikštės – ši gatvė žinoma dėl geriausių barų. Klasikinės muzikos mėgėjai gali eiti į Klementinum, į iškilmingą koncertą, arba į Rudolfinum, į gerai žinomos Čekijos filharmonijos tradiciškai organizuojamą Naujųjų metų nakties koncertą.

Praleisti Naujųjų metų naktį Čekijoje taip pat galima kituose Čekijos miestuose. Alaus miestas Pilzenas yra žinomas dėl kasmetinių iškilmių Respublikos aikštėje. Naujametiniai renginiai vyksta ir Brno mieste ir Ostravoje, kur visų pirma atgyja Stodolní gatvė, kuri yra pagrindinis Ostravos renginių bulvaras.

Kalnuose

Jeigu mėgstate sniegą, tai idealus pasirinkimas jums bus Špindlerūv Mlynas Krkonošiuose, populiariausias slidinėjimo kurortas Čekijoje. Populiarūs Naujųjų metų nakčiai yra ir centrai Šumavoje pietų Čekijoje, Jesenykuose Silezijoje ir Beskiduose Rytų Moravijoje.

Ještedas. Fot. Milan Drahoňovský
Ještedas. Fot. Milan Drahoňovský

Kurortuose

Naujųjų metų naktį Čekijoje galima praleisti ir kurortuose. Puikiai pramogai pasibaigus galime atsipalaiduoti sūkurinėje vonioje arba masažo metu. Vakarų Čekijoje yra garsus kurortinis trikampis, kur rasite žinomus visame pasaulyje Karlovy Varus. Taip pat siūlome romantišką Luhačovice miestą ir kitas gražias kurortines vietas, pvz. Velké Losiny, Teplicę, Karlova Studánka ar Marianske Laznes.

Prie Lipno ežero

Šeimos su vaikais gal norėtų sutikti Naujuosius metus gamtos aplinkoje. Siūlome, pvz., Lipno Šumavoje. Čia rasite ypatingą atrakciją – Taką medžių lajose. Trasa atidaryta visus metus, žiemą turistų laukia magiški vaizdai į snieguotas medžių lajas. Prie Lipno ežero verta praleisti paskutinę metų dieną, visų pirma, su vaikais. Čia esančiame slidinėjimo kurorte jauniausiųjų laukia daug atrakcijų.

Vyno rūsyje

Gera idėja Naujųjų metų nakčiai – renginys vyno rūsyje Moravijoje. Vyno sostinė – Mikulovas – rengia savo programą aikštėje. Rūsių savininkai planuoja vaišes ir tradicinę cimbolų muziką aikštėje. Kviečiame ir į Naujųjų metų nakties puotą garsiuose Valtice miesto požemius Valticėje, Čekijos pietuose. Tikriausiai verta aplankyti unikalų jungiančių vyno rūsius požeminių koridorių XIII a. labirintą. Lankytojams prieinamų koridorių ir rūsių bendras ilgis – net 800 metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas