Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 Egipto stebuklai: ar visus jau esate matę savo akimis?

Gausius turistų būrius pritraukiantis Egiptas, anot kelionių organizatoriaus, malonina ne tik nesibaigiančiais saulės spinduliais ir maudynėmis jūroje, bet ir savo istorine praeitimi, kuriai būtina skirti bent vieną dieną iš 7, pasirinkus atostogas jame.
Karalienės Nefertari kapas
Karalienės Nefertari kapas / Flickr/kairoinfo4u nuotr.
Temos: 2 Egiptas Kelionės

„Tai šalis, turinti platų spektrą ne tik poilsinių kurortų, bet ir gausą įvairiausių istorinių lobių, skaičiuojančių tūkstančius metų. Vien per vieną dieną galima gauti tiek, kiek vargu, ar per porą metų pavyks išmokti iš istorijos knygų“, – pranešime spaudai cituojama „Tiketa Tour“ atstovė Neringa Kurtinaitienė.

Anot jos, keliautojus iš Lietuvos aplankyti šią šalį skatins žiemą ir itin patogūs skrydžių laikai bei patrauklios poilsinių kelionių kainos. Egipto ekonomikai bandantis stotis ant kojų, viešbučių kainos yra net kelis kartus mažesnės nei iki tol. Pranešime spaudai skelbiama, kad savaitė 5 žvaigždučių viešbutyje su skrydžiu į abi puses kainuos apie 400 eurų.

N.Kurtinaitienės teigimu, nepaisant gero oro, viešbučių kokybės, būtina bent dieną skirti Egipto pažinimui. 7 galimai įdomiausios istorijos pamokos Egipte - stebuklai, išlikę iki mūsų dienų:

Vienas iš 7 pasaulio stebuklų – Didysis Gizos Sfinksas

Canva nuotr./Egiptas
Canva nuotr./Egiptas

Tai žymiausias Egipto architektūros kūrinys, kuris buvo pradėtos statyti beveik prieš 5000 metų, žmonijos istorijos pradžioje, o pilnai pastatyta – 2570 m. pr. Kr.

Norintiems aplankyti šią ikonišką vietą, rekomenduojama skirti bent 3 valandas, per kurias galėsite ne tik ramiai pasivaikščioti po didžiąją piramidę, bet ir pasigrožėti panorama, apsilankyti Saulės valčių muziejuje ar pažvelgti Sfinksui į akis. Norintiems daugiau – galima pajodinėti vietiniais kupranugariais apink.

Didžiausia pasaulyje Egipto artefaktų kolekcija

Vienintelis pasaulyje muziejus, kuriame iš arti galima pamatyti aukso kaukę ir auksinius Tutanchamono sarkofagus, Karališkųjų mumijų kambarį, daugybę statulų, papuošalų ir senovės lobių.

Apsilankymas muziejuje trunka iki dviejų valandų, o patekimas iki jo yra labai paprastas – rekomenduojama samdyti vairuotoją ir gidą, tačiau taip pat galima muziejų pasiekti naudojantis „Uber“ pavežėjų teikiamomis paslaugomis, taksi ar viešuoju transportu. Kelionė nuo Gizos plynaukštės ir Egipto muziejaus trunka vos apie 30 minučių.

Islamiškasis Kairas

Canva nuotr./Egiptas
Canva nuotr./Egiptas

Aplankyti Egipto sostinę Kairą privalu kiekvienam, besidominčiam ne tik istorine architektūra, bet ir norintiems pajusti šalies kasdienybę. Būtent šioje Egipto vietovėje susibūrusios įspūdingos mečetės, musulmonų mokyklos, rengiančios dvasininkus – medresės bei iki XVI a. pradžioje įrengti kapai.

Tai vienas seniausių islamo miestų pasaulyje, kuriame taip pat rekomenduojama aplankyti Al-Azhar mečetę, skirti laiko pasivaikščiojimui Al-Muizz li-Din Allah al-Fatima gatve bei apsipirkti garsiajame „Khan el-Khalili“ turguje.

Seniausias monumentalaus dydžio akmens statinys istorijoje – Džoserio piramidė

Canva nuotr./Egiptas
Canva nuotr./Egiptas

Tai Senovės Egipto laiptuotoji piramidė, kuri pastatyta apie 2670 m. pr. m. e. faraono Džoserio valdymo metu Sakaroje netoli Memfio. Po 14 metų restauravimo darbų, trukusių net iki 2020 m. piramidė ir vėl priima keliautojus, kurie atvykę gali apžiūrėti jos vidų, leistis siaurais laiptais į jos gilumą ar keliauti koridorių labirintu esančiu po ja.

Didžiausios Egipte – Dahšūro piramidės

Canva nuotr./Egiptas
Canva nuotr./Egiptas

Vos už kelių minučių kelio automobiliu nuo Kairo galima pasiekti lenktąją ir Raudonąją piramides, kurios yra pripažįstamos kaip vienos seniausios Egipte.

Šių dviejų piramidžių vietovė, šalia vos matomos Pepio II piramidės liekanomis pramintos Dahšūru, o norint ją pasiekti Jūsų lauks nepamirštami nuotykiai – leisitės žemyn ankštais ir stačiais tuneliais. Dalis šias piramides aplankiusių keliautojų neretai net pažymi, jog pastarosios suteikia labiau jaudinančių potyrių nei lankantis Gizos piramidėse

Įspūdingiausia karalienės kapavietė

VIDEO: NEFERTARI Tomb: Virtual Tour | QV66 | Valley Of The Queens | Valle delle Regine | مقبره نفرتاري

Karalienės Nefertari kapas yra vienas įspūdingiausių kapų pasaulyje. Spalvų ryškumas ir ornamentų gausa pranoksta net ir šventyklose bei piramidėse esančius papuošimus. Leistis į pažintinę kelionę po Karalienių slėnį rekomenduojama kiekvienam, norinčiam ne tik pasigrožėsi kraštovaizdžiu, bet ir sužinoti, kaip kapai atrodė prieš 3000 metų.

Antras pagal dydį Egipto miestas – Aleksandrija

Canva nuotr./Egiptas
Canva nuotr./Egiptas

Nors prie Viduržemio jūros įsikūrusi Aleksandrija yra viena populiariausių turistų lankomų vietovių, su ja pilnai susipažinti pakaks vos vienos dienos. Čia rekomenduojama apsilankyti Aleksandrijos nacionaliniame muziejuje, Serapeum, bibliotekoje, nuvykti prie Korniko kelio, apžiūrėti Stenlio tiltą, pasižvalgyti po Kom El Shoqafa katakombas ir atsipalaiduoti po ilgų pasivaikščiojimų Montazah rūmų sode.

Canva nuotr./Egiptas
Canva nuotr./Egiptas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas