Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 mažiau žinomos, bet nuostabios vietos, kurioms dabar labiausiai reikia turistų

Ilgą laiką buvę priversti gyventi sėsliau, keliautojai jau vyksta į kitas šalis arba bent tokius planus kuria. Visiems mums norisi po sėdėjimo namie kuo įspūdingesnių patirčių, kuo įsimintinesnių atostogų.
Ksamilas, Albanija
Ksamilas, Albanija / 123rf.com nuotr.

Ne tik keliautojai pasiilgsta kelionių – turizmo nuosmukis sudavė skaudų smūgį šalims, kurių ekonomikos itin priklausomos nuo atvykstančiųjų. Daug mažų valstybių patyrė didelius nuostolius, o sunkiausias pasekmes jaučia tos, kurių didelę BVP dalį suneša turizmo verslas.

„Stasher“ įvertino šalis pagal tai, kokią dalį jų ekonomikos sudaro pajamos iš turizmo, kiek šios kryptys yra populiarios socialiniuose tinkluose, ir kur rekomenduoja vyksti ekspertai.

Iš viso jie atrinko beveik 20 šalių, į kurias labiausiai verta vykti, kai tik bus saugu. Štai dalis jų:

Kambodža

Kambodžoje vasara galima mėgautis tuomet, kai Europoje karaliauja niūri žiema, tad ši kryptis – puiki tiems, kurie ieško saulės. Nuo lapkričio iki balandžio čia lepina maloni 30 laipsnių šiluma, o tokių įspūdingų lankytinų vietų vargu ar kur kitur rasite. Galite pailsėti viename iš daugelio balto smėlio Kambodžos paplūdimių Koh Rong, o tuomet pasisemti istorijos ir kultūros legendinėse Angkoro šventyklose.

Urugvajus

123rf.com nuotr./Montevidėjas, Urugvajus
123rf.com nuotr./Montevidėjas, Urugvajus

Patogiai esanti tarp dažnai turistų lankytų Brazilijos ir Argentinos, ši šalis visgi dažnai pražiūrima keliautojų Pietų Amerikoje. Bet Urugvajus yra tikra tropinė oazė su kerojančiais atogrąžų miškais ir vienomis egzotiškiausių gyvūnų ir augalų rūšių žemėje. Be to, dėl mažo gyventojų tankio ir dieviškos gamtos Urugvajus turėtų tapti puikia kryptimi tiems, kurie nori keliauti toliau nuo žmonių minių.

Albanija

Nors keliautojų vis labiau lankyta, bet Albanija vis tiek gerokai nusileidžia turistų skaičiumi net ir savo kaimynėms. Bet jeigu pažvelgsite į šalies istorinį paveldą, lankytinas vietas ir paplūdimius – patys nusistebėsit, kaip dar ši šalis nėra populiari. O kur dar Albanijos Alpės, tad ką veikti čia ras ir aktyvūs keliautojai.

Jordanija

Prieš kelerius metus be galo išpopuliarėjusi dėl tiesioginių pigių skrydžių iš Lietuvos ir kitų Europos valstybių, Jordanija dabar likusi apytuštė. Kai tik pavyks, pasinaudokite proga aplankyti šį Artimųjų Rytų perlą – kur galima pačiuožinėti kopomis Wadi Rum dykumoje, pasimaudyti neįtikėtinai skaidriame Negyvosios jūros vandenyje ir būti priblokštiems dykumų miesto Petros didybės.

Grenada

Vadinama dar ir „Prieskonių sala“, Grenada yra puiki kryptis tiems, kurie nori ramiai pailsėti saloje, be didelio triukšmo. Vešlia žaluma apaugę kalnai, minkšto balto smėlio paplūdimiai ir aukšti kriokliai – Grenada skamba kaip gerai išlaikyta Karibų paslaptis.

Seišeliai

Jeigu ieškote vietos, kur galite iš arti pamatyti itin egzotišką povandeninį gyvenimą, rinkitės Seišelius. Apsuptas koralinių rifų, turintis fantastiško grožio paplūdimius ir gamtos rezervatus, šis salynas tik ir kviečia mėgautis stebuklinga gamta. Ir, žinoma, atsipalaiduoti viename iš begalės prabangių kurortų.

Makau

AFP/„Scanpix“ nuotr./Makau
AFP/„Scanpix“ nuotr./Makau

Vadinamas Rytų Las Vegasu, Makau traukia keliautojus unikaliu savo kultūriniu mišiniu – jame apstu ir azijietiškos, ir europietiškos įtakos. Vienus labiausiai čia domina prabangūs kazino ir gigantiški prekybos centrai. Kitus – be galo įdomus portugališkos ir kantonietiškos architektūros derinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas