Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

A.Valujavičius grįžta namo: Aurimą Didįjį Lietuva pasitinka su euforija ir vaikų popieriniais laiveliais

Lietuva sekmadienį sutinka savo naująjį didvyrį Aurimą Valujavičių. Per 121 dieną irkline valtimi perplaukęs Atlanto vandenyną kaunietis tapo pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje. Su šiuo įspūdingu pasiekimu 28-erių keliautoją lietuviai sveikina ypatingais dėkingumo ir susižavėjimo ženklais. Tarp jų – ir darželinukų popieriniai laiveliai su gražiausiais piešiniais ir padėkomis.
Aurimo Valujavičiaus sutiktuvės Majamyje
Aurimo Valujavičiaus sutiktuvės Majamyje / Vytauto Dranginio nuotr.

Atlanto vandenyną įveikęs keliautojas į Vilnių atskris iš Čikagos, su persėdimu Varšuvoje. A.Valujavičiaus lėktuvas Vilniaus oro uoste turėtų nusileisti 14.05 val.

Sulaukia didžiulio žmonių palaikymo

„Lituanicos“ vardu pakrikštyta valtimi perlaukdamas vandenyną A.Valujavičius paminėjo Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 90-ąsias metines.

Tūkstančiai žmonių keliautojui siuntė linkėjimus ir sveikinimus, o pačiame Majamyje, kur jis išsilaipino beveik po keturis mėnesius trukusios kelionės, jo su nekantrumu laukė artimieji ir būrys gerbėjų.

Nors Atlanto vandenynas jau įveiktas, keliautojas socialiniuose tinkluose iki šiol sulaukia milžiniško žmonių palaikymo.

„Tautos pasididžiavimas, didvyris. Tokie žmonės įeina į istoriją visiems laikams, nepriklausomai nuo politinių vėjų ir mados tendencijų. Ačiū už Lietuvos vardo garsinimą ir šviesos pliūpsnį“, – A.Valujavičiaus feisbuko paskyroje komentavo Andželika.

„Ačiū, Aurimai, už kelionę per Atlantą. Kartu su tavimi keliavome visi, kas tave sekė. Padovanojai daug įsimintinų akimirkų, kurios, bent man, išliks ilgam. Tavo valia ir tikslo siekimas yra didžiulis pavyzdys. Ir ta šypsena… “ – į keliautoją feisbuke kreipėsi Dalia.

„Taip pašiurpo oda ir ašaros susikaupė. Tu esi jūros ir vandenynai, kalnai ir upės, ugnikalniai ir džiunglės. Tu sukūrei istoriją mūsų vaikams. Be proto Tavim didžiuojamės!“ – kauniečio instagramo paskyroje rašė Alina.

Socialiniuose tinkluose A.Valujavičių sveikino ir valdžios atstovai, ir garsenybės.

Štai ką apie Atlanto vandenyną perplaukusį kaunietį feisbuke rašo garsus aktorius Marius Jampolskis: „Neįtikėtina.. Britanijoje tokiems žmonėms duoda Sero regalijas.. Mes galim tave pradėti vadinti Aurimu Didžiuoju.. Tu tai padarei! Tu įveikei save. Susidraugavai su Atlantu. Parodei, kad svajonės ir troškimai materializuojasi, jei jais iš tikro tiki. Po tavo žygdarbio žodis „Žmogus“ vėl skamba išdidžiai.“

„Sveikinu Tave ir sveikinu visus mus, kad mes Tave turim“, – keliautojo instagramo paskyroje rašė didžėjus, TV laidų vedėjas, muzikos prodiuseris Jonas Nainys.

„Sveikinu!!! Esi gyvas pavyzdys, jog žmogaus limitas yra tik jo paties galvoje. Ačiū!“ – ten pat A.Valujavičiui dėkojo dainininkė GJan.

A.Valujavičius įkvepia ir pačius mažiausius

Į Lietuvą grįžtančio A.Valujavičiaus nekantriai laukia net darželinukai, kuriems jo žygis tapo paskata pasidalinti savo svajonėmis.

Vilniaus lopšelio-darželio „Eglutė“ nuotr. / Priešmokyklinukai diskutavo apie A.Valujavičiaus kelionę
Vilniaus lopšelio-darželio „Eglutė“ nuotr. / Priešmokyklinukai diskutavo apie A.Valujavičiaus kelionę

Štai Vilniaus lopšelio-darželio „Eglutė“ priešmokyklinukai, susipažinę su A.Valujavičiaus žygiu, pagamino jam popierinius laivelius.

„Mūsų ryto ratas prasidėjo klausimu, ar kas nors iš vaikų žino, kas svarbaus Lietuvai šiąnakt įvyko? Tuomet diskutavome, kuo gi svarbus A.Valujavičiaus žygis, kaip jis jautėsi tiek dienų praleidęs vienas vandenyne, kokie pavojai jo tykojo. Kartu visi tyrinėjome gaublyje Aurimo nuirkluotą kelią, lyginome mastelius su savo šalimi“, – pasakojo auklėtoja Vesta Žabaitė-Biliakevičienė.

Vilniaus lopšelio-darželio „Eglutė“ nuotr. / Priešmokyklinukai diskutavo apie A.Valujavičiaus kelionę
Vilniaus lopšelio-darželio „Eglutė“ nuotr. / Priešmokyklinukai diskutavo apie A.Valujavičiaus kelionę

Pasak pedagogės, darželinukams tai tapo proga padiskutuoti apie savo svajones ir tikslus.

„Visi kartu pasvajojome ir kiekvienas garsiai pasakėme, kokį didelį žygį norėtume įveikti. Vėliau peržiūrėjome kelis įrašus iš Aurimo kelionės, vaikai dalijosi savo pastebėjimais, nuostaba, uždavinėjo klausimus. Visi kartu nusprendėme, kad turime padėkoti Aurimui, pagaminome jam popierinius laivelius su gražiausiais piešiniais ir padėkomis. Laiveliai plaukia mūsų grupėje, primindami, kad mes galime kiekvienas įveikti savo vandenyną“, – teigė pedagogė.

Vilniaus lopšelio-darželio „Eglutė“ nuotr. / Priešmokyklinukai diskutavo apie A.Valujavičiaus kelionę
Vilniaus lopšelio-darželio „Eglutė“ nuotr. / Priešmokyklinukai diskutavo apie A.Valujavičiaus kelionę

Atrodo, kad laimėjo visa Lietuva

Tarp daugybės socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje A.Valujavičiaus kelionę komentuojančių žmonių galima išvysti ir psichoterapeutų pasisakymus. Akivaizdu, kad ir jiems kauniečio pasiekimas atrodo stulbinančiai.

Štai psichiatras-psichoterapeutas Mindaugas Jasulaitis savo feisbuko paskyroje dalijosi, anot jo, intriguojančiu A.Valujavičiaus mąstymo ir elgesio bruožu, kurį keliautojas interviu metu atskleidė LRT.lt portalui: „Aurimas Valujavičius prisimena, kad nuo 14 iki 17 metų kiekvieną vasarą išjungdavo savo kompiuterį, o telefone pasilikdavo tik svarbiausius telefono numerius. Šypsosi – tokio sprendimo nesuprasdavo net seneliai.

„Vietoj laiko prie kompiuterio kiekvieną dieną praleisdavau besitreniruodamas lauke: gatvėje, miške, parkuose, kieme. Nepaisant to, kad išjungdavau savo kompiuterį, buvau pasižadėjęs sau nežiūrėti ir į kitų kompiuterių ekranus <...> Negaliu pasakyti, kodėl buvau toks užsispyręs.“

A.Valujavičiaus kelionės svarbą LRT.lt portalui pabrėžė ir psichoterapeutas Dainius Jakučionis: „Tokie žygiai įkvepia, kviečia didžiuotis Aurimu ir Lietuva, nes kiekvienas susitapatiname su tuo drąsiu tautiečiu. Kaip ir krepšinyje, jei laimi komanda, tai laimi visa Lietuva. Manau, čia panašiai. Aurimo užsidegimas ir atkaklumas gali įkvėpti siekti savo svajonių ir tikslų.“

Aurimo Valujavičiaus instagramo paskyros nuotr. / Aurimas Valujavičius jau mato Majamio krantus
Aurimo Valujavičiaus instagramo paskyros nuotr. / Aurimas Valujavičius jau mato Majamio krantus

Atlanto vandenyną perplaukusio kauniečio emocinė ir fizinė stiprybė atrodo fenomenali. Visgi keliautojas pripažino, kad vandenyne jam teko patirti sunkių akimirkų, tačiau tai nesutrukdė pasiekti kelionės finišo.

Skausmas yra laikinas, bet rezultatas – amžinas.

„Paskutinės irklavimo dienos buvo sunkios, mažai miego, Golfo srovė, nešanti ne ten, kur reikia, ir dar paskutinės jūrmylės, likusios ir prieš srovę, ir prieš vėją. Viskas viename susidėjo. Bet tada atsiminiau vieną iš Schwarzeneggerio interviu, kur jis pasakojo, kad skausmas yra laikinas, bet rezultatas – amžinas. Todėl užsikodavau galvoje, kad nėra tų delnų degančio skausmo ir dar stipriau pradėjau kapoti paskutinius metrus“, – prieš keletą dienų socialiniuose tinkluose rašė A.Valujavičius.

VIDEO: A.Valujavičiaus laukiantys lietuviai skandavo „Ačiū“
VIDEO: Majamio krantą pasiekęs Aurimas Valujavičius pasitiktas su lietuviška duona ir vaišėmis
VIDEO: Į Majamį parplaukiančio Aurimo Valujavičiaus laukia gausus būrys lietuvių
VIDEO: Aurimo Valujavičiaus Majamyje laukiantys lietuviai pasitinka džiugiais šūksniais
VIDEO: Aurimas Valujavičius pasiekė Majamio krantą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius