Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aišku, kada panevėžiečiai galės grožėtis naujuoju Senvagės fontanu

Panevėžys praėjusį savaitgalį šventė 518-ąjį gimtadienį. Ta proga, Panevėžio miesto savivaldybė panevėžiečiams ir miesto svečiams dovanojo staigmeną – šviesos ir muzikos fontaną Senvagėje. Nors naujuoju fontanu buvo galima grožėtis net tris miesto gimtadienio dienas, tačiau oficialiai fontanas veikti pradės kitų metų pavasarį.
Bandomas naujasis Senvagės fontanas
Bandomas naujasis Senvagės fontanas / Eriko Laužadžio/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Planuose spektaklis ilgesnis

Naujojo Senvagės fontano rangos konkursą laimėjusios bendrovės „Poolservice.LT“ įmonės vadovas Mantvydas Šakalys naujienų portalui JP pasakojo, kad net trisdešimties metrų ilgio plaukiojantis sinchronizuotas muzikinis šviesų ir projekcijų fontanas ateityje stebins net 60 minučių spektakliu, kuriame pagal iš anksto suprogramuotą algoritmą sinchronizuotai veiks fontano srovės, gros muzika, keisis povandeninis srovių apšvietimas ir ant beveik 18 metrų aukščio ir 36 metrų pločio vėduoklės formos vandens ekrano bus projektuojamas įspūdingas vaizdas.

Numatytos dvi spektaklio versijos – šviesiam ir tamsiam paros metui.

Fontanas testuotas

Naujienų portalo JP redakcija sulaukė ne vieno skaitytojo laiško. Jie domėsi, kada unikalus fontanas Senvagėje džiugins miestiečius kiekvieną dieną.

Pasak M. Šakalio, oficialus Senvagės fontano pristatymas įvyks 2022 metų pavasarį.

„Oficialiai jis pradės veikti kitų metų pavasarį ir viskas priklausys nuo klimato sąlygų. Prieš miesto gimtadienį fontaną testavome, bet šiuo metu yra visokių techninių dalykų, kuriuos būtina tvarkyti. Pasistengėme, kad fontanas veiktų per Panevėžio gimtadienį ir tą padaryti mums pavyko“, – aiškino M.Šakalys.

Atsiras naujovių

Anot bendrovės „Poolservice.LT“ vadovo, realiai fontanas pradės veikti kitais metais.

„Yra dar būtiniausių papildomų darbų, kad fontanas būtų dar įspūdingesnis. Tačiau jau šiemet to padaryti negalima. Be to, fontaną išjungti reikės po mėnesio. Dar bus pakeitimų, kurie patiks ir nustebins panevėžiečius, tik reikia sulaukti kitų metų. Bus ir daugiau muzikinių kūrinių, o fontano programa ateityje truks iki 60 minučių“, – pasakojo M.Šakalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas