Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algarvė Portugalijoje: viskas, ką turi žinoti kiekvienas, norintis aplankyti šį regioną

Algarvė – pietinis Portugalijos regionas. Oranžinio smiltainio uolienos, smaragdinis vanduo ir švarūs paplūdimiai vilioja tiek turistus iš visos Europos, tiek pačius portugalus.
Paplūdimys Algarvėje
Paplūdimys Algarvėje / Novaturo nuotr.
Novaturo nuotr./Uolos aalia Lagos
Novaturo nuotr./Uolos šalia Lagos

Vienas populiariausių Algarvės kurortų - Albufeira. Kažkuo panaši į  Palangą, su sava Basanavičiaus gatve. Albufeira įtiks ir patiks įvairiausio skonio ir amžiaus poilsiautojams – nepageidaujantys gulėti paplūdimyje, gali pasižvalgyti po senamiestį, jaunimas vakarais gali linksmintis naktiniuose ar striptizo klubuose, vaikus tikrai nudžiugins netoli Albufeiros esantys pramogų parkai – „Zoomarine“, „Aqualand“. Keliaujantiems su vaikais, gana patogu nuvykti į visus paplūdimius - iš viešbučio Da Aldeia  nuožulniomis kalvomis pateksite į Qura paplūdimį, o iš senamiesčio į Pescadores arba Peneco paplūdimius galima nusileisti eskalatoriumi arba liftu.

Novaturo nuotr./Albufeira, Algarvė
Novaturo nuotr./Albufeira, Algarvė

Karvueiras – ant kalvų išsidėstęs senovinis miestelis. Jis ramesnis nei Albufeira, tačiau vakarais gyvenimas virte verda. Aikštės scenoje, prie centrinio paplūdimio vyksta gyvo garso koncertai, kavinėse šurmuliuoja turistai. Nuostabūs, švarūs ir poilsiautojais neperkrauti paplūdimiai. Norintiems ramaus poilsio čia tikrai patiks, tik poilsiaujantiems su vaikais reikėtų atidžiai pasirinkti viešbutį, kadangi atstumas nuo Baia Cristal viešbučio iki miestelio yra apie 2 km., autobusiukai važiuoja tik nustatytu laiku ir tik iki pietų, o norint patekti į artimesnį paplūdimį, reikia įveikti gana stačią kalvą. Su vaikišku vežimėliu būtų sudėtinga.

Keliaujant su vaikais:

Idealiausias paplūdimys poilsiaujantiems su mažais vaikais yra Karteiroje. Iš viešbučio Dom Jose patenkama tiesiai į pėsčiųjų alėją, kurią kirtus atsiveria vandenynas. Mažas trūkumas tik tas, jog Karteiroje paplūdimiuose nėra uolų ir jie labai primena Lietuvos pajūrį. Vaikai Karteiroje mėgsta pramogauti „Aquashow“ parke.

Novaturo nuotr./Uolos Algarvėje
Novaturo nuotr./Uolos Algarvėje

Įspūdžiai iš ekskursijų:

3 žvaigždučių viešbučiai Portugalijoje tikrai aukšto lygio – švarūs, tvarkingi, tiekiantys kokybišką maistą. Atvykusiems į Algarvę ne vien pagulėti, patarčiau registratūroje pasidomėti kurorto renginiais ir organizuojamomis išvykomis. Viešbučių darbuotojai mielai pataria, bendrauja anglų bei rusų kalbomis (daug emigrantų iš Ukrainos). Pramogų ir ekskursijų yra įvairiausių – Algarvėje daug veiklos bet kokio amžiaus turistui, gausu kultūrinių ekskursijų.

Vietos, kurias būtina aplankyti:

Sevilija

Novaturo nuotr./`v. Vincento iakyaulys Portugalijoje
Novaturo nuotr./Šv. Vincento iškyšulys Portugalijoje

Nevalia neaplankyti šalia Algarvės esančios Sevilijos - Ispanijos perlo. Būtinai apžiūrėkite Sevilijos katedrą, vieną gražiausių ir didžiausių katedrų Europoje. Kristupo Kolumbo karsto nešėjo kojos paglostymas – neša sėkmę, todėl progos nepraleidžiantys turistai ją net nublizginę prisilietimais. Neaplenkite Santa Kruzo, senojo žydų kvartalo, baltomis siaurutėmis gatvelėmis ir tobulai išpuoštais vidiniais kiemais.

Pietvakariausias Europos taškas

Milžinišką įspūdį palieka Šv. Vincento iškyšulys, dar vadinamas „pasaulio kraštu“. Stovėdamas ant uolos jauti Atlanto galybę. Ačiū Kūrėjui už gamtos grožį. Taip sutapo, kad, esant pietvakariausiame Europos taške, saulė buvo tuose pačiuose pietvakariuose.

Pramogos ir užsiėmimai:

Esant Portugalijoje tiesiog privalu nuvykti į delfinų ir pakrančių uolų stebėjimo ekskursiją. Tik nuo vandenyno pusės atsiskleidžia tikrasis uolienų grožis. Oranžinio smiltainio ir neįtikėčiausių formų uolos smaragdinio Atlanto fone suteikia Portugalijos kraštovaizdžiui kerinčio unikalumo.

Algarvėje gausu veiklos bet kokio amžiaus turistui – galima žvejoti, žaisti golfą, tenisą, virš vandenyno sklandyti parasparniais, stebėti gyvūnus gamtoje arba vykti į ekskursijas po Gibraltaro sąsiaurį, Sintrą, Lisaboną, Seviliją, Fatimą. Gausu kultūrinių ekskursijų: „Algarvės skoniai ir tradicijos“, „Istorinė Algarvė“, „Algarvės gyvoji praeitis“.

Vien Algarvėje yra apie 119 paplūdimių, jie švarūs ir įvairūs. Paplūdimiai stebina įvairove – vieni nusėti baltais akmenėliais, kiti – kriauklėmis, treti - fosilijų uolienomis.

Skrandžio palepinimui:

Algarvėje džiūgauja kiekvieno gurmano širdis. Maistas labai įvairus: žuvis, jūros gėrybės, paukštiena, mėsa, saldėsiai, vynai. Net per savaitę tikrai neįmanoma visko išragauti.

Novaturo nuotr./Albufeira
Novaturo nuotr./Albufeira

Vien bacalhau (vert. menkė) paruošimui portugalai turi virš 300 būdų ir receptų. Algarvėje mėgstama cataplana – uždarame inde troškinta žuvis ar mėsa, arba  ir mėsa, ir žuvis kartu. Portugalai turi ir savo „juodąją“ kiaulieną – ąžuolų giraitėse augusių ir gilėmis mitusių kiaulių mėsa. Naminukė verdama iš „braškių medžio“ uogų - madronijų. Saldumynai gaminami iš saldžiosios cedronijos miltų, figų, migdolų, kiaušinių trynių. Portugalai garsūs ir savo „portugališka viagra“ – Piri-piri padažu, kuris paprastai tiekiamas prie skrudintos vištienos. „Istorinės Algarvės“ ekskursijoje suteikiama galimybė paragauti populiariausių portugališkų gėrimų – medronijos naminukės, migdolų ar medaus likerių, porto vynų.

Lauktuvės, suvenyrai, dovanos:

Suvenyrų namiškiams galima rasti kiekviename mieste ir miestelyje. Įvairiausių suvenyrų gausu aukščiausioje Algarvės viršukalnėje, Foje esančioje suvenyrinėje (aplankoma „Istorinės Algravės“ ekskursijos metu). Suvenyrai įvairūs - nuo pieštukų iki austų pledų ar raštuotų vilnonių kojinių. Mieliausiu ir skaniausiu suvenyru namiškiams gali tapti  įvairių formelių migdolų ar figų portugališki saldėsiai, kurių galima rasti arbatinėse ar kepyklėlėse.

Novaturo nuotr./Novaturas    Čia rasite kelionių pasiūlymus į Portugaliją.
Novaturo nuotr./Novaturas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai