Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Amsterdamas mokestį turistams pakėlė iki didžiausio Europoje

Nuo kitų metų kelionė į Amsterdamą atsieis dar šiek tiek brangiau. Nyderlandų sostinė paskelbė, kad kitąmet vadinamasis „pagalvės“ mokestis sieks net 3 eurus už naktį.
Turistė Amsterdame
Turistė Amsterdame / 123rf.com nuotr.

Mokestį turės mokėti keliautojai, kurie liks nakčiai Amsterdame. Viešbučiuose apsistojantys ir taip jau turi mokėti 7 proc. kambario kainos mokestį. Dabar reikės mokėti dar ir 3 Eur.

Tai reiškia, jog didesni mokesčiai bus už vienos žvaigždutės viešbutį Amsterdame nei už penkių žvaigždučių viešbučius kitose Europos sostinėse, rašo CNN. Anot Europos turizmo asociacijos direktoriaus Timo Fairhursto, Amsterdamas tikriausiai taps miestu, kuriame mokesčiai už vieną naktį bus vidutiniškai didžiausi.

CNN skaičiuoja, kad jeigu kambarys dviem žmonėms su bendru vonios kambariu kainuoja 132,46 Eur, turistui dar reikės papildomai sumokėti 15,97 Eur – 9,97 Eur už kambarį ir 3 Eur už žmogų.

Didžiausias fiksuotas mokestis turistams Europoje šiuo metu yra Romoje – 7 Eur žmogui už nakvynę penkių žvaigždučių viešbutyje. Tai reiškia, kad net už kambarį dviem žmonėms prabangiame „Hotel de Russie“, kuriame naktis kainuoja 815 Eur, reikės mokėti mažiau mokesčių nei Amsterdame – 14 Eur.

Aukščiausias procentinis turistų mokestis Europoje yra Dortmunde, Vokietijoje – jis siekia 7,5 proc. už kambarį. Tačiau ten viešbučiai yra pigesni nei Amsterdame, tad ir eurų sumokėti reikės mažiau.

Nuo mokesčio Nyderlandų sostinėje bus atleisti vaikai iki 16 metų. Apsistojant kempinguose jis sumažės iki 1 Eur žmogui.

Jeigu apsistosite „AirBnb“, nemanykite, kad mokesčio išvengsite – jis pakils iki 10 proc. nuo nuomos kainos.

Turistai jau nebereikalingi

Garsėjantis savo tolerancija tiek pat, kiek ir siaurais nameliais bei plačiais kanalais, Amsterdamas radikaliai keičia požiūrį į turizmą savo mieste. Panašu, tolerancijos kantrybės taurė perpildyta – milijonai kasmet į miestą plūstančių turistų miestelėnų nežavi, o valdžia jau imasi būdų srautams sumažinti, birželio pradžioje rašė CNN.

Dėl nebrangių skrydžių Nyderlandų sostinė jau dabar susiduria su turistų pertekliumi – 2018 metais miestą aplankė per 18 milijonų turistų, jei niekas nesikeis, iki 2030 metų šis skaičius išaugtų iki 42 milijonų.

Kaip miestas stengsis suvaldyti turistų srautus, skaitykite čia: Amsterdamas baiminasi tapti antrąja Venecija: turistai jam jau nebereikalingi

VIDEO: Pirmą kartą per 6 metus: žiema užšaldė Amsterdamo kanalus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas