Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Amžius žygiui – ne kliūtis: kartas sujungęs TrenkTuras Kuldygoje

Liepoja, Jūramala, Daugpilis, Ventspilis, Sigulda ir, žinoma, Riga – tai lietuvių gerai pažįstami ir dažnai lankomi miestai. Tačiau daug rečiau tautiečių akiratyje atsiduria miestas, kurio senamiestis puikuojasi UNESCO pasaulio paveldo sąraše, o nuo įspūdingo tilto atsiveria vaizdas į plačiausią krioklį Europoje, rašoma „TrenkTuro“ pranešime spaudai.
TrenkTuras Kuldygoje
TrenkTuras Kuldygoje / Organizatorių nuotr.

Visgi, šeštadienį Kuldyga sulaukė 1500 svečių iš Lietuvos, kurie savaitgalį leisti pasirinko aktyviai, dalyvaudami „TrenkTuro“ vasaros žygyje.

Iš viso didžiausio Baltijos šalyse žygių organizatoriaus „TrenkTuro“ žygyje Kuldygoje dalyvavo 3000 žmonių. Tarp jų – pusė latvių, tačiau žygiuoti pas kaimynus atvyko ir svečiai iš Lenkijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, ir netgi Ganos. Tokią įvairią auditoriją Kuldyga pritraukė ne tik jau minėtu senamiesčiu, itin pamėgtu kino kūrėjų, bei Europos topuose besipuikuojančiu kriokliu, bet ir įspūdingu apžvalgos bokštu, bei Riežupės urvų labirintu. Žygio metu buvo galima aplankyti 460 metrų požeminių urvų. Jų smėlis, pasak vietinių, garsėja nepaprastomis galiomis ir yra naudojamas medicinos reikmėms.

Žygeivių gretose šįkart stebino neįtikėtina įvairovė. Jauniausias žygeivis – vos 4 mėnesių kūdikis, o vyriausiai žygeivei Onai neseniai suėjo 81-eri. Tinklaraštininko Mato Toliušio 7-metis sūnus Ąžuolas įveikė 22 km trasą: „Mano vaikas auga ir yra net labiau užsispyręs, nei aš. Lyginant su žiemos 26 km trasa, čia jam buvo saldainis! Labai mane džiugino rami jo galva.

Prasimankština ir skuodžia toliau. Greitis stebina – 5 km/h – ir frazė „pavargau, bet eisiu” yra grynai išmokta pamoka. Gražusis Ventos tiltas bei kiti 10 mažesnių skaičiavimui! Kur dar SUP’intojas Jėzus, tešlų miškeliai, lietaus prieskonis, turbinanti košė ir karvių nenuvalgyti keliai, galima ramiai namo lėkt miegant!“ – Instagram tinkle įspūdžiais dalijosi vyras.

Nei lietus, nei vasariškas tingulys į Kuldygą atvykti ir įveikti savo trasas nesutrukdė ir komandinės įskaitos dalyviams. Jas už aktyvumą „Hiatus“ apdovanojo trofėjais. Pirmoji vieta šį kartą atiteko komandai „Papūsk“, įveikusiai 424 km, antroji – „Aušrai“, kartu nuėjusiai 308 km, o simboline bronza pasidabino latviai „Dzelzs Potītes“, įveikę 277 km.

Kelyje žygeivius gaivino vanduo ir arbata, energijos suteikė „Rūtos“ vaisių bei riešutų užkandis „Greenz“, „Vero cafe“ kava, „Fazer“ duoniukai, „Corny“, ir „Tundra“ batonėliai. Nuobodulį sklaidė „iLunch“ staigmenos ir „SPA Vilnius“ laimės ratai. Finišavusius žygeivius pasitiko energingieji savanoriai su medaliais ir „SUN YAN“ makaronais.

Kito nuotykio palaukti teks net tris mėnesius. Drąsiajai 106 km ir trumpesnėms trasoms legendiniame Coastline trek žygyje pajūriu pasiruošti padės „TrenkTuro“ Solo žygiai Lietuvoje, Latvijoje bei Lenkijoje. O svajojantiems apie nuotykius užsienyje, „TrenkTuras“ siūlo kelionę į kalnuotąją Drakulos gimtinę – Rumuniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas