Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 06

Andalūzijoje jau 6 metus gyvenantys Laima ir Mindaugas: „Visus iššūkius per laiką pavyko įveikti“

Laima Druknerytė ir Mindaugas Stongvilas prieš 6 metus išvyko trumpam pagyventi Andalūzijoje. Nors vilniečiai čia ketino praleisti tik metus, jų gyvenimas garsiajame Ispanijos regione tęsiasi iki šiol. Kūrybingi lietuviai veiklos stoka Ispanijoje nesiskundžia – jie yra didžiausio lietuviško informacinio puslapio apie Andalūziją kūrėjai ir kelionių vadovai po šį regioną. Abu dirba rinkodaros ir komunikacijos srityje, o Laima – dar ir profesionali fotografė.
Laimos ir Mindaugo gyvenimas Andalūzijoje
Laimos ir Mindaugo gyvenimas Andalūzijoje / Virgenextra.lt nuotr. / „15min“ fotomontažas

Apie tai, kaip jiems sekasi gyventi Andalūzijoje, kuo ši vietovė išsiskiria iš kitų Ispanijos regionų, kodėl čia verta atvykti ir prie kokių kultūrinių skirtumų teko priprasti, lietuviai papasakojo 15min.

– Mindaugai, kada ir kodėl abu apsigyvenote žavingajame Ispanijos regione – Andalūzijoje?

– Save juokais vadiname „projektų žmonėmis“, nes įpratome ir išmokome savo gyvenimą dalinti etapais – laikas nuo laiko išeiti iš įprastinės komforto zonos ir ką nors pradėti iš naujo. Iki šiol su įvairiais „projektais“ tiek gyvenime, tiek versle mums sekėsi, todėl nusprendėme kiek pasunkinti pradines sąlygas ir pradžiai perkelti savo fizinius kūnus į piečiausią Europos kraštą.

Virgenextra.lt nuotr. / Laimos ir Mindaugo gyvenimas Andalūzijoje
Virgenextra.lt nuotr. / Laimos ir Mindaugo gyvenimas Andalūzijoje

Atvykome į Andalūziją siekdami labai konkretaus tikslo – norėjome susipažinti su vietos žmonėmis, išmokti vietos kalbą, savo akimis pamatyti vietos šventes, suprasti papročius ir kultūrą, išragauti vietos virtuvės patiekalus, išgyventi kitokią sezonų kaitą ir kitą klimatą.

Dabar jau patiems kelia nuostabą, kad naujas gyvenimo etapas tęsiasi jau 6 metus.

Apsigyvenome kiek toliau nuo turistinės pakrantės, pačiame Andalūzijos centre ir sutarėme čia išgyventi bent jau 1 metus. Dabar jau patiems kelia nuostabą, kad naujas gyvenimo etapas tęsiasi jau 6 metus.

Virgenextra.lt nuotr. / Laimos ir Mindaugo gyvenimas Andalūzijoje
Virgenextra.lt nuotr. / Laimos ir Mindaugo gyvenimas Andalūzijoje

– Kuo jums abiem labiausiai patinka Andalūzija? Kuo šis kraštas išsiskiria iš kitų Ispanijos regionų? Kodėl čia verta keliauti?

– Pirmąkart Andalūziją aplankėme prieš 20 metų. Vėliau turėjome galimybių susipažinti ir su kitais Ispanijos regionais, aplankėme tikrai nemažai kitų pasaulio šalių, todėl turime su kuo ją palyginti.

Andalūzija mus sužavėjo savo įvairove. Andalūzai laikomi pačiais atviriausiais, draugiškiausiais ir linksmiausiais ispanais. Puikus klimatas, įspūdinga gamtos įvairovė – Andalūzijoje rasite dykumą, kalnus, kanjonus, lygumas, upes, lagūnas, jūrą ir vandenyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi